Búsqueda avanzada de temas en el foro

Resultados 1 al 3 de 3

Tema: Homenatge A Assassins I Terroristes A Casa Nostra

  1. #1
    Avatar de Arnau Jara
    Arnau Jara está desconectado Miembro graduado
    Fecha de ingreso
    16 mar, 05
    Mensajes
    1,106
    Post Thanks / Like

    Homenatge A Assassins I Terroristes A Casa Nostra

    El Casal Antoni Sala i Font commemora el vint-i-cinquè aniversari d'un «Festival de solidaritat amb els i les Patriotes Catalans», que fou celebrat a Badalona el 13 de febrer de 1981 amb la consigna «Tots contra la por!». L'acte està convocat dilluns vinent a les vuit del vespre al local del CASiF (Riera d'en Matamoros, 103).
    L'acte, titulat «Avui com ahir, tots i totes contra la por!», comptarà amb la presència d'Andreu Solsona, aleshores director de l'Escola Gitanjali de Badalona (on treballaben algunes de les persones detingudes), de Rosa Naval, víctima d'aquelles detencions i llavors mestra del Gitanjali, i de Carles Sastre, militant de l'organització armada independentista Exèrcit Popular Català (EPOCA), precedent de Terra Lliure, les dues ja dissoltes, a la qual organització van ser acusades de pertànyer les persones detingudes fa vint-i-cinc anys.
    Amb aquests tres ponents es farà un repàs històric del context en què es vivia el període de les detencions i del festival solidari (1980-1981) que, segons els organitzadors, presenta «preocupants similituds, amb l'actual ofensiva anticatalana per part de la dreta espanyola d'una banda, i com a altra cara de la mateixa moneda, l'enèssima traïció dels líders, plens de renúncies, mesells per vocació davant les agressions que patim com a nació i com a treballadors i treballadores».
    El festival que dilluns es commemora va ser presentat per Andreu Solsona al pavelló de La Plana i va consistir en un recital de poesia i cançó, a càrrec de la Universitat Lliure de Teatre de Barcelona i els cantants Ovidi Montllor, Marina Rossell, Joan Isaac i Feliu Formosa. Es va celebrar en solidaritat amb unes detencions practicades el 14 d'octubre de 1980 sobre deu persones acusades de pertànyer a l'Exèrcit Popular Català (EPOCA).
    EPOCA, una organització armada d’alliberament nacional, ja dissolta, va començar a ser coneguda arran de fets com la mort, el 9 de maig de 1977, de Josep M. Bultó (industrial de l'empresa Cros, SA i un dels membres més influents de la burgesia catalana), i de l'execució el gener de 1978 a Barcelona de Joaquim Viola (ex-alcalde franquista de Barcelona i conegut perquè va entrar amb les tropes de Franco quan hi hagué l'ocupació de Barcelona l'any 1939).
    Francesc Xavier Barberà, Joan Casas, Concepció Duran, Ferran Jabardo, Antoní Massaguer, Rosa Naval (amb el testimoni de la qual comptarà l'acte de dilluns vinent), Abel Rebollo, Ramon Subirats, Dolors Tubau i Maria Tubau foren les deu persones detingudes l’octubre de 1980 i van patir diferent sort per causa de l'administració de justícia espanyola. D'aquestes persones, Joan Casas, Concepció Duran, Rosa Naval i Maria Tubau eren alliberades després d'entre 8 i 10 dies de detenció.
    Xavier Barberà, Ferran Jabardo, Antoní Massaguer, Abel Rebollo i Dolors Tubau foren empresonats i van ser coneguts a partir de llavors com els inculpats pel cas «Batista i Roca» del qual els tres primers en van sortir condemnats. Posteriorment, l'Estat espanyol va ser condemnat pel Tribunal Internacional de Drets Humans d'Estrasburg a repetir el procés perquè «no va comptar amb les garanties mínimes» i també a pagar-los indemnitzacions per «privació de llibertat injustificable» i el «dany moral provocat». Finalment, en una repetició del procés en van ser absolts.




    LOS ASESINOS NO PUEDEN TENER HOMENAJES¡¡¡¡¡
    Vita hominis brevis:
    ideo honesta mors est immortalitas

    Que no me abandone la Fe,
    cuando toque a bayoneta,
    que en tres días sitiamos Madrid
    y en otros quince la capital, Lisboa.


    Sic Semper Tyrannis

  2. #2
    Avatar de Magallanes
    Magallanes está desconectado Infante De Marina
    Fecha de ingreso
    14 mar, 05
    Edad
    41
    Mensajes
    539
    Post Thanks / Like

    Re: Homenatge A Assassins I Terroristes A Casa Nostra

    No pueden no, no deben! pero poder van a poder pq nadie va/mos/is a hacer nada... hoy resulta imposible intentar boikotear todos los actos antihispanicos y anticatolicos, pero resulta lamentable q no se intente boikotear ninguno... España se muere cuando el corazon de sus hijos se pudre...

  3. #3
    Avatar de sandro
    sandro está desconectado Miembro graduado
    Fecha de ingreso
    06 nov, 05
    Mensajes
    435
    Post Thanks / Like

    Re: Homenatge A Assassins I Terroristes A Casa Nostra

    Libros antiguos y de colección en IberLibro
    Lo que me extraña, que en este acto no este xirinacs.

Información de tema

Usuarios viendo este tema

Actualmente hay 1 usuarios viendo este tema. (0 miembros y 1 visitantes)

Temas similares

  1. La Lenga Nòstra
    Por lo provençau en el foro Fòrum Occitan
    Respuestas: 12
    Último mensaje: 07/08/2007, 01:20
  2. Respuestas: 1
    Último mensaje: 21/01/2006, 16:56
  3. Preferencias de la Casa Real democrática
    Por Ordóñez en el foro Tertúlia
    Respuestas: 1
    Último mensaje: 09/04/2005, 15:26
  4. Ejemplos de fueros castellanos
    Por Donoso en el foro Castilla
    Respuestas: 1
    Último mensaje: 27/03/2005, 20:12

Permisos de publicación

  • No puedes crear nuevos temas
  • No puedes responder temas
  • No puedes subir archivos adjuntos
  • No puedes editar tus mensajes
  •