Búsqueda avanzada de temas en el foro

Resultados 1 al 5 de 5

Tema: 1.000.000 d'immigrants a Catalunya. Suma y sigue...

  1. #1
    Otger Cataló está desconectado Miembro graduado
    Fecha de ingreso
    21 may, 06
    Mensajes
    46
    Post Thanks / Like

    1.000.000 d'immigrants a Catalunya. Suma y sigue...

    Les dades són espectaculars. A Catalunya hem passat, segons aquest estudi, de 181.590 immigrants el gener del 2.000 a 940.000 el gener del 2006. Em pregunto quin sistema sanitari, educatiu, etc. pot assumir en cinc-sis anys una allau de més de 700.000 immigrants... Cap. Assumir aquesta allau ha anat en detriment de la població autòctona i dels serveis públics als que tenim dret. Que aquesta població passi de representar el 3% al 13% és brutal, costa de creure... Però aquí... opà...
    La població estrangera s'ha multiplicat per cinc en sis anys

    El 13% dels ciutadans de Catalunya són d'origen immigrant La nova immigració és principalment masculina, jove i de procedència llatinoamericana Es calcula que hi ha uns 280.000 'sense papers'

    Sònia Pau

    La població estrangera a Catalunya s'ha multiplicat per cinc en els últims sis anys. Els 181.590 estrangers que constaven al padró l'1 de gener del 2000 s'havien convertit en 939.321 el gener passat. Això vol dir que fa sis anys el 2,9% de les persones que vivien a Catalunya eren d'origen estranger, mentre que el percentatge actual és del 13,1%.
    "És un real boom migratori, un fenomen excepcional, i els llibres d'història en parlaran", va plantejar ahir Andreu Domingo, subdirector del Centre d'Estudis Demogràfics (CED), que ha col·laborat en l'estudi L'estat de la immigració a Catalunya. Anuari 2005, de la Fundació Jaume Bofill. Aquest boom migratori dels últims cinc anys s'entén en un context en què destaca la bona conjuntura econòmica que ha viscut el país, però també tot un seguit de mesures legislatives -processos de regularització el 2000, el 2001 i el 2005- que han fet més visibles els col·lectius d'immigrants.
    A més del creixement quantitatiu, Domingo va subratllar que els trets més destacats dels immigrants instal·lats a Catalunya són la seva procedència de Llatinoamèrica, el rejoveniment i la masculinització. Pel que fa als orígens, s'ha accentuat la preeminència dels llatinoamericans, sobretot de l'Equador i Colòmbia, tot i que últimament han augmentat molt els immigrants de l'Europa de l'Est. Són joves perquè vénen en edat de treballar o per reagrupament familiar (30,5 d'edat mitjana, enfront dels 41,5 anys dels catalans). La masculinització (el 55,2% són homes) es fa evident sobretot en col·lectius com els marroquins i pakistanesos. Les dones són majoria, en canvi, entre els immigrants procedents de les Filipines i Colòmbia.

    No només a Barcelona

    La distribució per tot el territori català és un dels trets que diferencien la immigració d'ara de les grans onades migratòries dels anys 60 i 70 del segle passat, que es van quedar fonamentalment a Barcelona i voltants. Si un 13,1% de la població de Catalunya és d'origen estranger, en vint comarques se supera aquest 13%. L'Alt Empordà (21,9%) i la Segarra (20,3%) són les que tenen una proporció més alta d'immigrants, mentre que el Ripollès (6,3%) i el Berguedà (7,6%) són les que en tenen un índex més baix. Domingo va assenyalar que no hi ha a hores d'ara cap comarca amb un percentatge inferior a la mitjana europea, que és del 5,9%.
    Els immigrants d'origen asiàtic i llatinoamericà són els que es concentren més a l'àrea metropolitana, mentre que els africans són els més difosos pel territori. L'explicació, segons Domingo, és que els col·lectius que van arribar amb més antelació, com és el cas del marroquí, s'han mogut més pel país. També hi té a veure la qüestió laboral: xinesos i filipins estan molt lligats al comerç i al sector serveis i per això es busquen la vida a Barcelona.

    Menys 'sense papers'

    L'avanç de l'anuari de la Fundació Bofill que es va fer públic ahir indica una disminució de la població en situació irregular: l'any passat es calculava que hi havia uns 300.000 sense papers, i a principis d'aquest, 280.000. Això vol dir que la taxa d'irregularitat, segons les dades del padró, s'ha reduït del 43% del total de població immigrada al 35%.
    Andreu Domingo va advertir que aquestes estimacions es fan amb el padró i que la realitat és que segurament hi ha menys irregulars. El motiu de la reducció d'estrangers indocumentats seria el procés de regularització que el govern espanyol va fer a principis de l'any passat per intentar treure a la llum l'economia submergida.

  2. #2
    Avatar de Juan del Águila
    Juan del Águila está desconectado Jainko-Sorterri-Foruak-Errege
    Fecha de ingreso
    13 abr, 06
    Ubicación
    España
    Mensajes
    1,020
    Post Thanks / Like

    Re: 1.000.000 d'immigrants a Catalunya. Suma y sigue...

    Quedaos con este dato, que puede pasaros inadvertido entre los demás, llamativos también en extremo:

    30,5 d'edat mitjana, enfront dels 41,5 anys dels catalans
    La edad media de los catalanes -estimo que muy similar si no idéntica a la media general española- está ya en más de 40 años.Para que luego algunos me digan que si esto y que si aquello con la natalidad.

    Y otra cosa os voy a decir:fijo que hay más inmigrantes en Cataluña de lo que reflejan las cifras.

  3. #3
    Avatar de VonFeuer
    VonFeuer está desconectado Miembro Respetado
    Fecha de ingreso
    10 nov, 05
    Mensajes
    605
    Post Thanks / Like

    Re: 1.000.000 d'immigrants a Catalunya. Suma y sigue...

    Si lo que es realmente extraño es que cada vez hay menos marroquies y más Senegaleses, ghaneses, nigerianos, ecuatorianos y rumanos, la inmigración esta cambiando y seguro que a nada bueno...

  4. #4
    quark está desconectado Miembro novel
    Fecha de ingreso
    05 jul, 06
    Mensajes
    1
    Post Thanks / Like

    Re: 1.000.000 d'immigrants a Catalunya. Suma y sigue...

    Hola,

    !qué dificil registrarse por aquí (después de 2horas ya no recuerdo de qué iba el foro..).
    Creo que iba a comentar el racismo que tenemos en Catalunya.
    La gente en general está hasta las narices del tema de los inmigrantes, ya sea plataforma no se qué o los de izquierda mismos.
    Los sueldos "normales" para un joven con carrera es de 1000 euros y además paga impuestos. Ese joven NO puede llevar a sus hijos al colegio porque tienen preferencia los inmigrantes.
    Otro dfe los miles de puntos que existen sobre el tema son las subvenciones: los chinos o marroquíes con sus locutorios NO pagan impuestos. Supuestamente durante 3 años pero a la hora d ela evrdad nunca porque el negocio se lo van traspasando. Ah, y el dinero que ganan NO se queda en España porque lo envían a sus paises de orígen. No pagan impuestos per se benefician de todo. Los médicos de la SS están hasta las narices de tener que atender prioritariamente a inmigrantes que van con exigencias a gente que hace colas de meses para poderse operar. Hablo también de los europeos ricos que vienen expresamente a España a operarse porque les sale GRATIS. Ellos NO pagan impuestos.
    Yo era muy idealista, pero ya he visto 3 altercados con moros de mi barrio que no tienen gracia alguna. Si voy por la acera,no tienen el mínimo gesto de partarse,con lo que tengo que ir por la carreter. La primera vez me tiraron, me embronqué y casi me pegan. Ahora me aparto y bajo a la acera. ESTOY MUY INDIGNADA.
    En las colas del supermercado, han de pasar delante porque si delante hay una mujer tienen preferencia porque en su pais es asi.
    En los colegios los niños chinos no pueden repetir porque en China no se puede repetir -- pero oye, estamos en China???
    Hay mucha gente que está hasta las narices, gente de la calle y sin ideologías políticas.
    Si existen manifestaciones anti racismo en españa en contra de los españoles me pueden enviar correo y asistiré en primera fila, gracias.
    Eso es todo y hablo en nombre de mucha gente porque es un tema del que se empieza a hablar en la calle y está bastante caliente.
    saludos,

    quark.

  5. #5
    Avatar de sandro
    sandro está desconectado Miembro graduado
    Fecha de ingreso
    06 nov, 05
    Mensajes
    435
    Post Thanks / Like

    Re: 1.000.000 d'immigrants a Catalunya. Suma y sigue...

    Libros antiguos y de colección en IberLibro
    Ante todo bienvenida, no solamente son los marroquies que no pagan impuestos ni los paquis ni los ecuatorianos ni ninguno de estos, pero es durante los 5 primeros años, y claro luego se lo pasan a un familiar el negocio, y vuelta a empezar, cada dia puedo menos con ellos.
    Por cierto que los medicos se planten y digan hasta que hemos llegado no os atendemos, muchos les apoyariamos.

    Un saludo.

Información de tema

Usuarios viendo este tema

Actualmente hay 1 usuarios viendo este tema. (0 miembros y 1 visitantes)

Temas similares

  1. Catalanitat és Hispanitat
    Por Lo ferrer en el foro Catalunya
    Respuestas: 24
    Último mensaje: 03/10/2017, 07:03
  2. La Companyia de Voluntaris de Catalunya
    Por Otger Cataló en el foro Catalunya
    Respuestas: 0
    Último mensaje: 23/06/2006, 02:40
  3. Respuestas: 3
    Último mensaje: 17/05/2006, 16:27
  4. Fidel Castro suma y sigue
    Por Ordóñez en el foro Noticias y Actualidad
    Respuestas: 0
    Último mensaje: 12/05/2005, 11:28
  5. Respuestas: 3
    Último mensaje: 22/03/2005, 22:38

Permisos de publicación

  • No puedes crear nuevos temas
  • No puedes responder temas
  • No puedes subir archivos adjuntos
  • No puedes editar tus mensajes
  •