Búsqueda avanzada de temas en el foro

Resultados 1 al 2 de 2

Tema: No mos quitareu los correbous!

 1. #1
  Joan_tortosí está desconectado Miembro novel
  Fecha de ingreso
  05 ago, 10
  Mensajes
  3
  Post Thanks / Like

  No mos quitareu los correbous!

  No mos quitareu los correbous! « Tortosa lo primer

  Des de xiquets hem disfrutat de los bous pel carrer. És una tradició popular i ara los pixapins mos la volen quitar, com este jutge barceloní que porta un procés judicial per a prohibir-los.

  Estos polítics i jutges, que lluitin contra lo paro, la corrupció, la falta d’oportunitats de los jóvens, i garantisquen les llibertats individuals. I que mos dixen a natros i a los bous en pau!

  Servisque este texto com a homenatge a los bous pel carrer, i en contra de les vaques sagrades i bous de dues potes que mos lo volen prohibir.

  No mos quitareu los correbous!

 2. #2
  Joan_tortosí está desconectado Miembro novel
  Fecha de ingreso
  05 ago, 10
  Mensajes
  3
  Post Thanks / Like

  Re: No mos quitareu los correbous!

  Libros antiguos y de colección en IberLibro
  En paraules de Ramón Vergés i Paulí:

  "Natros sabem estimá tant a Tortosa, que de cap atre poble del mon se conta lo que d’este poble. Natros no som ni catalans ni valencians, sino tortosins… ¿Per qué no voleu se ni catalans ni valencians? Perque’ls tortosins sempre ham sigut així… Som tortosins y res mes que tortosins perque l’antiga Dertusa era una colonia romana de les mes importants de la península ibérica, perque en la gloriosa reconquista vam sapigué guanyá, derramant rius de sanch, una Carta-Puebla del Comte Berenguer IV que mos fa independents i amos d’un territori tan gran com lo que s’extén desde’l riu Cenia al Coll de Balagué i desde Roca Folletera al mar … perque, súbdits lleals d’Espanya, la mare patria, ham sigut sempre lliures, y no volem se ni catalans ni valencians, sino tortosins, avuy mes que ahí, y demá mes que avuy. ¡Tortosins y res mes que tortosins!"

Información de tema

Usuarios viendo este tema

Actualmente hay 1 usuarios viendo este tema. (0 miembros y 1 visitantes)

Etiquetas para este tema

Permisos de publicación

 • No puedes crear nuevos temas
 • No puedes responder temas
 • No puedes subir archivos adjuntos
 • No puedes editar tus mensajes
 •