3.891 immigrants demanen votar a Lleida

Per ara sols hi ha confirmada una llista d'estrangers entre les candidatures a les municipals, la de romanesos a Agramunt


Escrit per Marta Serret
Dijous 14, Abril de 2011 08:00Els immigrants amb dret a vot a les municipals havien de confirmar que el volien exercir abans del 25 de gener, i fins aquesta setmana podien presentar reclamacions. En total, a Lleida ho han sol·licitat 3.891 persones, la majoria de la Unió Europea.

Segons l’Oficina del Cens Electoral, uns 16.000 immigrants poden votar a Lleida. D’aquests, 2.771 ja ho havien demanat en anteriors eleccions i ara no els ho calia fer. A la resta, se’ls va enviar una carta informant dels tràmits. No obstant, poc més d’una quarta part ho ha acabat sol·licitant.

El municipi amb més peticions és Lleida, amb 723, tot i que tenint en compte la proporció respecte el nombre d’habitants, destaquen els 206 de Bell-lloc o els 160 d’Alcarràs. A Guissona, amb un 50% de població immigrant, ho han demanat 111.

Per altra banda, tot apunta que l’única candidatura formada per immigrants serà la del Partido Ibérico de los Rumanos a Agramunt.Font: 3.891 immigrants demanen votar a Lleida