Búsqueda avanzada de temas en el foro

Resultados 1 al 2 de 2

Tema: Arriben en un mes un centenar de subsaharians de Canàries

  1. #1
    Avatar de Arnau Jara
    Arnau Jara está desconectado Miembro graduado
    Fecha de ingreso
    16 mar, 05
    Mensajes
    1,106
    Post Thanks / Like

    Arriben en un mes un centenar de subsaharians de Canàries

    Només al maig es van fer més de la meitat de trasllats d'immigrants que en tot l'any passat

    El govern espanyol vol més col·laboració del català amb un augment de places d'acollida per descol·lapsar Canàries

    Sònia Pau

    L'arribada massiva de pasteres a les Canàries s'ha traduït en un increment del trasllat de subsaharians indocumentats a Catalunya: al llarg del mes de maig en van arribar 94, mentre que en tot l'any passat n'havien arribat 176. En un sol mes, coincidint amb el col·lapse dels centres d'internament canaris, s'han fet més de la meitat de trasllats que en tot el 2005.
    Segons dades de la Delegació del govern central, aquest any n'han arribat 390, deu dels quals a Girona. Un cop són a Catalunya, tres entitats se'n fan càrrec, els faciliten allotjament, alimentació i assistència sanitària durant quinze dies, i paral·lelament els orienten perquè puguin adquirir les habilitats bàsiques per ser autònoms i fan una anàlisi individualitzada de cada cas per veure si es poden acollir a la situació d'asil per raons humanitàries. En la majoria de casos, les entitats posen en contacte l'immigrant amb algú que ell ja coneix aquí, i que s'acaba convertint en la seva porta d'entrada a la societat catalana.
    La Comissió Catalana d'Ajuda al Refugiat (CCAR), la Creu Roja i l'ACCEM són les tres entitats que treballen per la integració social d'immigrants i refugiats que han firmat un conveni amb la secretaria d'Estat d'Immigració i Emigració per als programes de primera acollida. Les places que poden oferir aquestes entitats són limitades i la secretaria d'Estat fa temps que reclama al govern català que habiliti més centres d'acollida per fer front a moments crítics com els de les últimes setmanes. De fet, tot i que les dues administracions no han arribat a cap acord, les converses ja es van iniciar a principis del 2005, quan el consell de ministres va aprovar el pla de trasllat de sense papers de Canàries a la Península.
    Una portaveu de la secretaria per a la Immigració va explicar ahir que, precisament, la derivació de subsaharians és una de les qüestions en què ja s'ha posat a treballar la nova secretària, Consol Prados, que fa pocs dies va substituir Adela Ros, que va dimitir quan ERC va ser expulsada del govern.

    Ofensiva diplomàtica
    El subdelegat del govern central a Catalunya, Eduard Planells, subratlla que el pla de trasllats és "necessari, perquè no es pot deixar sense atenció cap persona que arriba a l'Estat". "Això no vol dir -afegeix- que se'ls hagi de premiar d'alguna manera. S'ha de mirar en cada cas si es pot fer la repatriació, perquè l'única solució és fer rendible l'ofensiva diplomàtica".


    www.avui.cat
    Vita hominis brevis:
    ideo honesta mors est immortalitas

    Que no me abandone la Fe,
    cuando toque a bayoneta,
    que en tres días sitiamos Madrid
    y en otros quince la capital, Lisboa.


    Sic Semper Tyrannis

  2. #2
    Avatar de VonFeuer
    VonFeuer está desconectado Miembro Respetado
    Fecha de ingreso
    10 nov, 05
    Mensajes
    605
    Post Thanks / Like

    Re: Arriben en un mes un centenar de subsaharians de Canàries

    Libros antiguos y de colección en IberLibro
    En aquest cas estic totalment d'acord amb el que va dir Artur Mas al parlament que el govern del tripartit es un govern passota que no l'hi importa la gent(bé si hi fos ell segurament faria el mateix).. En fi quin govern envia ciutadans extrangers sense cap mena de control sanitari o d'antecedents penals a pobles de la seva regió? en fí espero que la gent dels llocs afectats com Cassa de la Selva reaccionin i no callin davant aquesta imposició d'inmigrants que per els collons del tripartit han de suportar perquè també son persones i tenen dretr a viure... Hi haviam aquesta terra es catalana i és dels catalans i la gent de bé que ha vingut aquí i s'ha sapigut adaptar com molts inmigrants vinguts de la resta d'Espanya, i tenim dret a viure segurs i aquesta es la feïna principal del govern sino quin sentit té tenir govern si no dona seguretat i protecció als seus ciutadans i fa totalment el contrari....

    FORA EL TRIPARTIT O EL QUE QUEDA D'ELL

Información de tema

Usuarios viendo este tema

Actualmente hay 1 usuarios viendo este tema. (0 miembros y 1 visitantes)

Temas similares

  1. Hernán Cortés; Conquistador de la Nueva España
    Por Ordóñez en el foro Hispanoamérica
    Respuestas: 205
    Último mensaje: 30/09/2023, 23:58
  2. El liberalismo es pecado
    Por Ordóñez en el foro Política y Sociedad
    Respuestas: 80
    Último mensaje: 21/07/2022, 19:55
  3. Apuntes Socieconómicos Hispanoamérica XVIII
    Por Ordóñez en el foro Hispanoamérica
    Respuestas: 4
    Último mensaje: 27/05/2011, 20:25
  4. Del Sudoeste Español a la Conquista de los Andes
    Por Ordóñez en el foro Hispanoamérica
    Respuestas: 2
    Último mensaje: 22/11/2009, 00:12

Permisos de publicación

  • No puedes crear nuevos temas
  • No puedes responder temas
  • No puedes subir archivos adjuntos
  • No puedes editar tus mensajes
  •