Vila d’Abadal assumeix l’alcaldia de Vic amb la convivència com a prioritat

Josep M. Vila d’Abadal va ser nomenat dissabte nou alcalde de Vic gràcies als suports de CiU i de la resta de forces que conformaran el govern, PSC, ERC i ICV-EUiA, tot i que els ecosocialistes continuen negociant. La CUP va optar pel vot en blanc mentre que la PxC, que no va donar suport al nou alcalde, va abandonar la Sala de la Columna de l’Ajuntament abans del discurs institucional. Vila d’Abadal va fer una aposta per la convivència.

El nou alcalde de la ciutat va remarcar que la seva prioritat serà treballar per la convivència. “Ara és el moment de les grans decisions. La immigració pot generar-nos greus conflictes o pot donar-nos grans oportunitats. Només depèn de nosaltres que sapiguem administrar-ho”, va apuntar Vila d’Abadal, que va definir al Pacte Vic –així li agrada anomenar-lo–, com la millor solució per aconseguir la cohesió social. “És un gran pacte de ciutat”, va afirmar el líder de CiU, que va articular un discurs diàfan. “Vull fer saber als col·lectius d’immigrants que a Vic hi trobaran bona acollida, l’alcalde els ho garanteix”, va comentar Vila d’Abadal. Josep Anglada i la resta de regidors de la PxC ja no eren a la Sala de la Columna. L’havien abandonada en protesta per la supressió dels discursos de la resta de portaveus.


En el seu discurs no hi van faltar les referències als exalcaldes Ramon Montanyà, Pere Girbau i Jacint Codina, polítics a qui va situar com a referents. Codina, però, no era a l’acte.


http://www.el9nou.cat/noticies.php?ed_ov=o