Un regidor de PxC de Vic declara al jutjat per un pamflet aparegut dos dies abans de les eleccions

21-06-2007
El regidor de la Plataforma per Catalunya Joan Carles Fuentes declararà aquest divendres al jutjat número quatre de Vic com a imputat per un delicte contra els drets fonamentals i les llibertats públiques. El jutjat està investigant l'autoria del pamflet anònim però que semblava escrit per un col·lectiu de magribins que va aparéixer a les bústies de les cases, sobretot al Vic Sud, el divendres abans de les eleccions i que s'hauria repartit durant la nit de dijous. A Fuentes se l'acusa d'haver repartit uns fulletons abans de les eleccions ridiculitzant els immigrants per tal d'aconseguir vots pel partit de Josep Anglada.
El jutjat investiga si s'hauria comès un delicte d'incitació a l'odi i al racisme que està tipificat al Codi Penal. Dos dies després de les eleccions, Josep Anglada, líder de Plataforma per Catalunya, va negar a EL 9 TV que el seu partit tingués res a veure amb aquest pamflet. La denúncia la van presentar conjuntament Veus Diverses, el Centre Islàmic i la Comunitat Musulmana de Vic.

Joan Carles Fuentes ha fet arribar un comunicat per respondre aquesta informació on diu que és ´´fals que hagi estat citat a declarar"´ i que no "té constància de cap acusació de repartir uns fulletons ridiculitzant els immigrants".

http://www.el9nou.cat