ANGLADA PARTICIPARÀ A LA MANIFESTACIÓ ANTIMESQUITA QUE SE CELEBRARÀ A COLÒNIA

Anglada es desplaçarà a la ciutat de Colònia (Alemanya) per participar en una manifestació antimesquita on també hi estaran presents el diferents líders dels partits identitaris europeus.


Vic.-El president de Plataforma per Catalunya (PxC), Josep Anglada, es desplaçarà la ciutat de Colònia (Alemanya), per participar en una manifestació prevista per al 9 de maig contra el projecte d'instal•lació d'una macromesquita en aquesta ciutat alemanya. Anglada ha estat invitat personalment pel líder alemany Markus Beisicht del partit Pro Köln.

Anglada te previst arribar a Colònia el divendres, dia 8 de maig, per participar en una roda de premsa on hi estaran també diferents líder europeus.

El dissabte Anglada participarà a la manifestació que ha organitzat el partit alemany Pro Köln. Partits semblants a PxC com el Vlaams Belang (Bèlgica); la Lliga Nord (Itàlia); el Front National (França); FPÖ (Àustria); Partit Nacional-Lliberal (Holanda); i Partit Popular (Dinamarca); també s’han sumat en aquesta manifestació.

El mateix dissabte a la tarda, Anglada es reunirà amb els diferents líders europeus per parlar de la problemàtica que representa l’amenaça de l’islamització d’Europa.

PxC
Vic, 4 de maig de 2009



EL DEBAT.CAT, 05/05/2009; ANGLADA S’APUNTA A UNA MANIFESTACIÓ ANTIMESQUITA A COLÒNIA AMB L’EXTREMA DRETA EUROPEA

Redacció.- El president de Plataforma per Catalunya (PxC), Josep Anglada, es desplaçarà a la ciutat de Colònia per participar el proper 9 de maig en una manifestació contra el projecte de construir una “macromesquita” a aquesta ciutat alemanya. La protesta està organitzada pel partit Pro Köln (Per Colònia), que té entre les seves preocupacions principals la lluita contra la islamització d’Alemanya i Europa.

També hi participen altres partits, que PxC defineix com a “identitaris” i “semblants” a ell. Fonamentalment, formacions de la dreta més populista, que tenen en la immigració el principal eix del seu programa. Es tracta de Vlaams Belang (Bèlgica); el Front National (França); la Lliga Nord (Itàlia); FPÖ (Àustria); Partit Nacional-Lliberal (Holanda); i Partit Popular (Dinamarca).

Després de la manifestació, Anglada es reunirà “amb els diferents líders europeus” –els dirigents d’aquests partits– per parlar “de la problemàtica que representa l’amenaça de l’islamització d’Europa”, segons pot llegir-se al comunicat.



CAT.NOVOPRESS.INFO,05/05/2009; JOSEP ANGLADA PARRICIPARÀ A LA MANIFESTACIÓ ANTIMESQUITA A COLÌNIA

Redacció.- El president de Plataforma per Catalunya (PxC), Josep Anglada, es desplaçarà la ciutat de Colònia (Alemanya), per participar en una manifestació prevista per al 9 de maig contra el projecte d’instal•lació d’una macromesquita en aquesta ciutat alemanya. Anglada ha estat invitat personalment pel líder alemany Markus Beisicht del partit Pro Köln.

Anglada te previst arribar a Colònia el divendres, dia 8 de maig, per participar en una roda de premsa on hi estaran també diferents líder europeus.

El dissabte Anglada participarà a la manifestació que ha organitzat el partit alemany Pro Köln. Partits semblants a PxC com el Vlaams Belang (Bèlgica); la Lliga Nord (Itàlia); el Front National (França); FPÖ (Àustria); Partit Nacional-Lliberal (Holanda); i Partit Popular (Dinamarca); també s’han sumat en aquesta manifestació.



E-NOTICIES.CAT, 06/05/2009; ANGLADA ESTRENY RELACIONS AMB L'ULTRADRETANA EUROPEA

Redacció.- El president de Plataforma per Catalunya (PxC), Josep Anglada, com ja hem anat informant, està estrenyent relacions amb l'ultradreta europea.

Aquesta setmana, Anglada es desplaçarà a la ciutat de Colònia (Alemanya), per participar en una manifestació prevista per al 9 de maig contra el projecte d'instal·lació d'una macromesquita en aquesta ciutat alemanya i contra la islamització a Europa.

El dissabte Anglada participarà a la manifestació que ha organitzat el partit alemany Pro Köln. Partits semblants a PxC com el Vlaams Belang(Bèlgica); la Lliga Nord (Itàlia); el Front National (França); FPÖ (Àustria); Partit Nacional-Lliberal (Holanda); i Partit Popular (Dinamarca); també s’han sumat en aquesta manifestació.

El mateix dissabte a la tarda, Anglada es reunirà amb els diferents líders europeus per parlar de la problemàtica que representa l’amenaça de la islamització d’Europa.



ARTICLES PUBLICATS A DIFERENTS MITJANS DE COMUNICACIÓ DE CATALUNYA RELACIONATS AMB PLATAFORMA PER CATALUNYA



EL NOU DIGITAL, 05/05/2009; RAMON TREMOSA NEGA DES DE VIC CAP SUPORT A LA ULTRADRETA FALAMENCA

MARC RIERA / ACN.- El candidat de CiU a les eleccions europees, Ramon Tremosa, considera que quan es parla d'immigració i dret a vot cal ser 'molt seriós' i no es pot 'frivolitzar'. El candidat convergent respon així a les afirmacions de l'eurocandidat d'ICV, Raül Romeva, que va assegurar que el discurs de Tremosa en matèria d'immigració és 'perillós'.

Romeva va denunciar les simpaties del candidat convergent cap al partit ultradretà Vlaams Belang, que manté relacions estretes amb la PxC de Josep Anglada. Tremosa nega rotundament cap afinitat amb la formació flamenca i demana seriositat al candidat ecosocialista. També li recorda que el seu partit defensava, des de l'oposició, els 'papers per a tothom'.



VILAWEB, 23/04/2009 TOCS D’ATENCIÓ

Vicent Partal

En el seu últim article publicat al diari digital Vilaweb, Vicent Partal fa un anàlisi del que ell anomena nous actors de la política, els quals miren de trobar un espai mentre el vot en blanc creix de forma massiva. Però potser continua dient Partal, on s’expressa més el desconcert dels electors amb les alternatives polítiques actuals sigui en l’abstenció i l’alabat nombre de vots en blanc.

Pel que fa al Principat, especialment, les xifres són importants. L’abstenció és altíssima, del 46,20 per cent, i puja prop de vuit punts respecte a les eleccions de fa quatre anys.

Partal afirma que hi ha ni més ni menys que noranta mil vots en blanc, una xifra que d’anar a alguna força política la convertiria en la sisena força. D’aquests 67.000 són a la província de Barcelona, i que supera de bon tros la xifra que va rebre Ciutadans.

Què volen dir aquest votants? Segons Partal és difícil interpretar-ho però no anem errats si afirmem que no els agrada la situació actual ni les alternatives de vot que tenen.

Tot i això hi ha alternatives que treuen el cap de forma tímida en alguns casos però també cridanera. Així les CUP han aconseguit bons resultats en alguna ajuntaments i la racista Plataforma per Catalunya, ho ha fet també, aconseguint un bons resultats en ciutats com Vic. Per contra Ciutadans punxa amb una gran claredat.



AVUI, 04/05/2009; PÀG. 4 EL MAPA ES REMOU

INCÒGNITA La irrupció de Carretero promovent una nova candidatura independentista pot alterar el mapa electoral català OPCIONS Les CUP, UPyD i PxC també intentaran repetir l’entrada de Ciutadans al Parlament.

Tian Riba- Barcelona.- LA CRÒNICA. L’ESCENARI POLÍTIC “Hem de dinamitar el mapa polític català”.La declaració d’intencions de Joan Carretero en l’entrevista que publicava ahir l’AVUI deixant clar que treballa per presentar una candidatura independentista que inclogui dretes i esquerres, alternativa a ERC i a CiU, en les eleccions del 2010, pot alterar, efectivament, el mapa i les estratègies electorals amb què els partits treballaven fins ara. Aquesta irrupció, a més de la imminent resolució del finançament i la sentència del TC sobre l’Estatut i, en menor mesura, unes eleccions europees que obren cicle i marcaran tendència, remouran les hormones de la política catalana, començant per la temporada de primavera que avui arrenca després de l’últim pont fins al 7-J.

Pot ser pel fals pont o pel Barça-Madrid –que també té significació política, alerta–, però la prudència en les reaccions demostren que Carretero ha deixat de ser només un problema d’ERC, perquè està disposat a pescar en les aigües republicanes, però també de la resta de partits, des de CiU a ICV i el PSC. A curt termini és una amenaça per a l’estabilitat del govern en funció de com influeixi en les reaccions d’un Joan Puigcercós que s’hi juga el crèdit. Però, a mitjà termini,CiU se situa, per exemple, davant l’etern dilema tornat a plantejar ahir per Alícia Sánchez-Camacho: el PP –que busca una imatge que li permeti jugar per primera vegada en la política catalana– donarà suport a Artur Mas si es modera i fuig del sobiranisme. Mas haurà de seguir fent esforços d’ambigüitat sense decepcionar ningú davant la tesi de Carretero de dividir els partits entre unionistes i independentistes. CiU va quedar a només tres escons de trencar la majoria del PSC, ERC i ICV, i això demostra que es pot tenir la clau amb pocs diputats.

SI CIU IPSC TENSEN LA CAMPANYA FARAN MÉSDIFÍCIL ARRIBAR AL3%DELS VOTS

Reagrupament es pot sumar a les fórmules creades per CiU i ERC per aglutinar la massa crítica sobiranista que s’aplega en plataformes, l’abstenció, corrents i associacions. L’última, El Matí, sorgida d’Unió, partit que amb Duran al capdavant ha flirtejat amb el PSC a l’espera de com va l’embat definitiu de Mas. La Casa Gran de CDC no es descarta que pugui tenir visualització electoral. I l’Agora de l’Esquerra de Puigcercós està plantejada més aviat com una opa als sectors més catalanistes del PSC, amb l’argument que si José Montilla ha arribat on ha arribat és per ERC. Competiexen també amb la Causa Comuna dels socialistes, aquí CiU corre el risc de deixar el centre del camp i que, per ara, es beneficia de la fragmentació sobiranista. El PSC no tem per la frontera espanyolista. Ja va veure com alguns simpatitzants anomenats Ciutadans baixaven a la primera estació del tren federal de Maragall.

A la irrupció de Carretero s’hi poden sumar, amés, les Candidatures d’Unitat Popular (CUP) –independentistes en debat intern sobre la seva aposta institucional–, UPyD –el partit espanyolista d’esquerres de Rosa Díez que cerca en la bossa de Ciutadans– i la xenòfoba Plataforma per Catalunya, que ha trobat terreny adobat en algunes localitats com Vic –on va aprofitar la crisi a Unió per la substitució de Jacint Codina–, però que ha fracassat allà on els partits estaven ben articulats –cas del PSC a Terrassa–. Són partits que poden alterar els resultats. Però si CiU i el PSC bipolaritzen la campanya serà molt més difícil que altres forces tinguin el 3% de vots que calen per obtenir representació.



ADN, 05/05/2009; ROMEVA CREE QUE EL DISCURSO DE TREMOSA SOBRE INMIGRACION ES “PELIGROSO”

Redacción.- El candidato de ICV a las elecciones europeas, Raül Romeva, ha asegurado a Efe que el discurso en materia de inmigración del candidato de CiU al Europarlamento, Ramon Tremosa, es "muy peligroso", y ha denunciado sus simpatías con el Vlaams Belang, el partido ultraderechista flamenco.
Romeva sostiene que Tremosa alertó recientemente en un artículo de opinión de los riesgos de conceder el derecho de voto a la "nueva ciudadanía catalana" y ha mostrado su "inquietud" por la actitud del candidato de CiU.

De esta forma, el eurodiputado de ICV considera que Tremosa se ha manifestado a favor de "algunas tesis del Vlaams Belang, el referente en Europa del partido ultraderechista catalán Plataforma per Catalunya (PxC)", ha añadido.

Romeva ha opinado que CiU apuesta por vetar el derecho de voto a los inmigrantes por su temor a que éstos "pongan en riesgo la identidad catalana".

PxC ©