Corpus

La celebració del Corpus Christi és una de les festes més arrelades a Sitges i una de les que atrau més visitants a la vila.

Els actes que l'envolten, organitzats pel Foment de Turisme, tenen dos vessants perfectament diferenciats, un laic i l'altre de seglar. El primer engloba totes aquelles activitats relacionades amb el cultiu del clavell i l'esclat de les flors per primavera.

Les exposicions de clavells i bonsais, el concurs d'ornamentació floral de façanes i la mostra de l'ou com balla, aquesta al Palau Maricel, fan que Sitges romangui especialment lluït els dies que dura la festa.

El pregó del clavell obre el programa d'actes i la cercavila dels gegants de Sitges és el contrapunt distès a la solemne processó de l'endemà.

El segon vessant, el seglar, ve representat per la sortida en processó del Santíssim Sagrament i l'ofrena floral a Nostra Senyora del Vinyet. La processó transcorre pels carrers del casc antic de la vila coberts de clavells i altres flors que descriuen artístiques catifes vegetals.

Hi participen les parelles de gegants de la vila, els infants que han fet la Primera Comunió durant any, les pubilles de les diferents entitats, les autoritats eclesiàstiques i totes aquelles persones que ho desitgin.

L'ofrena floral abans esmentada és l'acte que tanca les festes del Corpus Christi a Sitges, un cop clausurada l'exposició de clavells. Les autoritats locals, les pubilles i tothom que ho desitja fan una passejada pel passeig Marítim fins al Santuari del Vinyet on dipositen poms de clavells al presbiteri com a present a la Verge.
Miquel Marzal i Ortiz
www.sitges.es