Hui es celebra el Dia gran de la Llengua i la Cultura Valencianes


Josue Ferrer (VH) .- La Real Acadèmia de Cultura Valenciana (RACV) celebrarà esta vesprada per tot lo alt el XIX Dia de la Llengua i Cultura Valenciana. Esta important cita per a la nostra cultura servix per a rendir un mereixcut homenage al lliterat Ausias March, qui en el seu estil trencador revolucionà la lliteratura europea del segle XV.
Durant tot el dia es realisarà una ofrena floral en la tomba d'Ausias March, en la porta romànica de la Sèu de Valéncia.
A les 17 hores hi haurà una missa en l'Altar Major de la Sèu de Valéncia, en memòria del poeta de Gandia, oficiada pel canonge Josep Climent Barber, qui es acadèmic de número de la RACV.
A les 19 hores començarà el plat fort. El Saló Alfons el Magnànim del Centre Cultural La Beneficència (carrer Corona número 36) acollirà la festa gran de la valencianitat.
Al principi hi haurà unes paraules de salutació i de benvinguda del Decà de la Real Acadèmia de Cultura Valenciana (RACV), Juan Lladró i Dolz. Acte seguit, s'entregarà el Premi RACV al millor ús del valencià en les falles.
El discurs d'exaltació de la llengua valenciana correrà a càrrec del prestigiós historiador Antoni Atienza, qui parlarà de la Batalla d'Almansa i les seues repercusions en l'idioma.