YouTube - pxcatalunya's Channel

"El Pelotazo" de l'exalcaldessa socialista d'El Vendrell

El grup municipal de PxC al Vendrell posa l'exalcaldessa socialista Helena Arribas contra les cordes arran del "pelotazo" urbanístic del seu marit.

El marit d'Arribas va comprar ara fa tres anys, quan la regidora socialista era alcaldessa, una casa en estat ruïnós ubicada al carrer Barceloneta Baixa núm. 25, per valor de 27.000 euros, sabent que lAjuntament lhauria dexpropiar ja que estava afectada per un expedient dalineació del carrer i shavia denderrocar. La PxC es pregunta quina altra finalitat podia tenir la compra de la finca al 2006, si no era per tornar-la a vendre més cara, sabent que la compraria lAjuntament.

El mes de febrer d'enguany l'Ajuntament va iniciar les converses amb el propietaris per iniciar l'expropiació. En va demanar 109.364 euros basant-se en una valoració feta per la Direcció General de Tributs, òrgan del Departament dEconomia i Finances de la Generalitat. L'Ajuntament no ho va acceptar ja que presentava una plusvàlua del 304% en relació al preu de tres anys enrere, i va fer una contraoferta de 61.683 euros. El marit d'Arribas no la va acceptar i va presentar una última proposta de venda per 72.000 euros. Finalment, en el ple municipal de 21 de setembre es va aprovar per unanimitat el pagament màxim de 61.683 euros i també es va ratificar el decret dalcaldia de 7 de setembre on queda palès el pagament de 30.000 euros per lexpropiació de la vivenda. En el mateix decret sespecifica que ha de ser la Junta de Just i Preu de Tarragona qui decideixi si el Consistori ha de pagar més diners per lexpropiació. La PxC demanarà a la Junta de Just i Preu que es mantinguin els 30.000 euros, ja que sacostarien al preu pagat per IPC de tres anys.