De la web www.pxcatalunya.com www.pxcelvendrell.com


EL VENDRELL.- "L’Ajuntament i tots els cossos de seguretat amb competències com la Policia Municipal, Mossos d’Esquadra i GuàrdiaCivil, s’han implicat a fons durant la campanya de Setmana Santa i s’han pres seriosament la necessitat de fer complir la normativa vigent als protagonistes del "top-manta", assegura el partit Plataforma per Catalunya (PxC) del Vendrell. Aquest grup va proposar al ple abans de Setmana Santa "l’eradicació del comerç il·legal al Vendrell amb tots els mitjans a l’abast de l’Ajuntament per tal de donar compliment a l’Ordenança de Convivència Vilatana".

PxC, a més, ha muntat un "dispositiu de seguiment per tal de tornar a denunciar qualsevol relaxament per part de l’Ajuntament o dels cossos de seguretat".DIARI DE TARRAGONA, 28/03/2008; PÀG.2 EL "TOP-MANTA" EN EL VENDRELL

| LA VOZ DEL LECTOR |

Sobre el artículo aparecido el 24/03/2008, página 24, referente al tema del "top-manta" en el Vendrell, el señor Baselga menciona que " El Vendrell ha permitido contener una práctica que los comerciantes de las playas habían denunciado reiteradamente". Es totalmente falso, he invito al señor JMB a que me demuestre una sola denuncia de algún comerciante de las playas, referente a este tema.

Plataforma per Catalunya (PxC), lleva desde agosto intentando erradicar este fenómeno de nuestro pueblo, y por fín, y después de mucho trabajo parece que empieza a dar sus frutos.

Sabrán que para un partido político los frutos se recojen por medio de la opinión pública y por la prensa que realza estos logros, y como comprenderán ha representado para nosotros un disgusto enorme, que todo este trabajo se lo adjudiquen a otros, habiendo sido los únicos denunciantes de este delito.

Juan M. Benítez
PxC-El VendrellLA FURA, 28/03/2008; PÀG.26 PERSEGUIR EL TOP MANTA

El Vendrell.- Diverses patrulles de la Policia Local van vigilar la presència de “top manta” a les platges durant la Setmana Santa, en compliment de l'Ordenança de Convivència Vilatana aprovada al Ple anterior de Setmana Santa per la Plataforma per Catalunya (PxC), i a la qual també van donar suport CiU, el PP i ERC, i només va comptar amb l'oposició del PSC.EL 3 DE VUIT, 28/03/2008; PÀG.40 VALORACIÓ POSITIVA DEL CONSISTORI A L'OPERATIU EN CONTRA DEL "TOP-MANTA"

Una operació conjunta de la Policia Local i els Mossos d'Esquadra per la Setmana Santa va permetre dur a terme fins a set confiscaments de material

El Vendrell.- L'Ajuntament del Vendrell ha valorat molt positivament el dispositiu aplicat durant la Setmana Santa per frenar la venda ambulant a les platges i, excepcionalment, el fenomen conegut com "top-manta".

Els bons resultats en aquest sentit, s'afirma des del consistori, són fruit d'un treball de col·laboració amb els Mossos d'Esquadra que s'ha dut a terme a través de l'anomenada Mesa de Coordinació Operativa. Aquesta va dissenyar un pla d'actuació específica, que es va posar a prova el cap de setmana anterior a Setmana Santa i que va ser un èxit.

Cal recordar, segons el propi consistori vendrellenc, que el regidor de Governació, Raül Buira, ja havia anunciat en el darrer ple municipal que s'actuaria per tal de frenar aquest fenomen de venda il·legal. En aquest sentit, recordem que el grup municipal de Plataforma per Catalunya (PxC), el qual també s'ha felicitat per l'èxit en contra del "top-manta", havia presentat una moció per a l'eradicació d'aquest tipus de venda il·legal.

Set confiscaments de material

Abans de dur a terme el dispositiu es va fer un treball de camp per detectar les rutes d'accés dels venedors. En concret, es va detectar l'arribada per l'Avinguda Generalitat, l'estació de Sant Vicenç de Calders i Calafell. Aquí es va situar el primer filtre amb agents uniformats. El segon es va situar a l'Avinguda Palfuriana, també amb agents uniformats; i el tercer al mateix passeig, amb agents de paisà. El dispositiu va permetre fer set confiscaments de material destinats a la venda per "top-manta". Segons fonts policials, el fet de no veure cap agent uniformat va descol·locar els venedors, que van desistir a mesura que passaven les hores i veient que cada cop que intentaven posar la parada eren enxampats pels agents.

Des de la Policia Local s'ha apuntat que ara caldrà seguir atents a com reaccionen els venedors i els "modus operandi" que utilitzen i adaptar, en conseqüència, nous dispositius segons les necessitats.EL 3 DE VUIT, 28/03/2008; PÀG.20 Marta Mercader (CiU); racisme (?) o dimissió!

| CARTA AL DIRECTOR |

En el seu comentari post-electoral deia vostè que l'èxit de Plataforma per Catalunya (PxC), anava lligat “al seu discurs fàcil i ple de falses promeses”. Encara no acabo d'entendre la seva postura amb PxC, i el seu odi manifest cap a aquesta formació, perquè tot seguit alertava a les altres formacions polítiques del consistori “espero que ningú esculli a PxC com a company de viatge”, i s’oferia als seus amics socialistes per materialitzar la sociovergència que vostè tant desitjava. Tot dient per acabar que “seria l’única manera d’arraconar PxC i no donar-li cap possibilitat de joc dins el consistori. Entenc que no és una opció fácil per a cap dels partits majoritaris, però en aquest cas o s’actua en una coalició ferma o d’aquí 4 anys tindrem l’August d’alcalde”. I quan feia vostè el resum de l’any 2007, es preguntava: “el Vendrell poble xenòfob?”.

Però ara sembla que CiU ha fet un gir copernicà i Duran i Lleida afirma que “a Catalunya no hi cap tothom. Estem disposats a enriquir-nos amb allò que ens puguin aportar, però no estem disposats a substituir la nostra cultura. O en el seu vídeo preelectoral, on qüestiona la capacitat d’integració del col·lectiu magribí a la nostra societat. Arran d’aquesta campanya, ara els titllen a vostès de racistes i xenòfobs com abans havien fet amb nosaltres. Ara pràcticament usem els mateixos eslògans, tant CiU com PxC, “per un millor control de la immigració”.

Davant el canvi que ha experimentat la seva formació, Sra. Mercader, imagino que farà vostè els possibles per fer veure al seu partit, que està en contra del “discurs fàcil i ple de falses promeses” que pregona ara el Sr. Duran i Lleida. O pel contrari, coneixent la seva forma de pensar tan diferent dels seus més alts mandataris suposo que es plantejarà la dimissió com sortida a la seva situació anòmala dins del partit, idees amb les quals vostè ja no coincideix a hores d’ara. També li vull recordar que l'actual govern en minoria de CiU al Vendrell, va aprovar un pressupost decisivament recolzat per un partit –PxC- que vostè considera xenòfob, pressupost que li atorga a vostè la gens menyspreable xifra de 45.794 euros l’any com a càrrec de confiança.

Cobra vostè gràcies als xenòfobs? O ara són vostès els xenòfobs? Ara ja no sabem qui és qui. Vagi-se'n i faci la sociovergència pel seu compte, i deixi'ns continuar amb el nostre projecte, del qual vostè se’n vol beneficiar a costa de saber callar quan li interessa. No faci més el ridícul!

Joan M. Benítez
PxC-El Vendrell