Búsqueda avanzada de temas en el foro

Resultados 1 al 1 de 1

Tema: Foro Alfonso Carlos I y Aplech carlista en Morella. 13-15 septiembre 2013.

  1. #1
    Avatar de LUX
    LUX
    LUX está desconectado Miembro graduado
    Fecha de ingreso
    07 ene, 13
    Mensajes
    90
    Post Thanks / Like

    Foro Alfonso Carlos I y Aplech carlista en Morella. 13-15 septiembre 2013.

    2013.09.morella.01.jpg
    Parà de la marcha cap al castell morellà, en la catedral.

    Morella, la capital històrica de lo Maestrat carliste, ha reverdit vells llorers en servici a la Tradició. Lo fi de semana del treche al quinze de setembre de 2013, gràcies a l´excelent organisació del delegat local de CTC, senyor Querol, les velles muralles morellanes han acollit divendres i dissabte la convocatòria anual del Foro Alfonso Carlos I (d`àmbit nacional), i lo dumenge l´acte d´homenage al general Ramón Cabrera, excusa per a un gran Aplech de carlistes valencians, catalans i aragonesos, que ha segut acompanyat per numerosos simpatisants de tota Espanya.

    En lo títul: “L´aportació del carlisme a l´història d´Espanya: passat, present i futur”, el fòrum, establit en l´hotel `Rey Don Jaime`, ha tingut com ponents a Santiago Arellano, José Fermín Garralda i Javier Barraycoa. Lo divendres per la vesprà, Arellano dictà la conferència “el carlismo en la Segunda república: la resistencia al proceso revolucionario”, en la qual repassà les incoherències dels lliberals “moderats” davant l´avanç revolucionari, ses vacilacions, transaccions i acceptacions del desordre republicà, front a la fermea en la que la Comunió monàrquica jaimista, després d´acollir neutralment l´arribà de la nova configuració estatal, la combaté des d´el moment de la publicació de la constitució, de marcat apecte anticatòlic i antiespanyol. Lo dissabte de matí fon la tanda de Garralda, que feu un extens i molt documentat repàs (secundat per un excelent material audiovisual) del carlisme durant un sigle –el que va des de 1833 a 1931-, i lo feu des d´el original prisma d´analisar els periodos entreguerres, en ses depressions i renaiximents, aportant abundants testimonis de la fermea de les conviccions del tradicionalisme (llunt del poder, llunt del triumfo, llunt del reconeiximent), ocasionalment desorganisat o desanimat, pero mai entreguiste. Per últim, lo dissabte per la vesprà, Javier Barraycoa feu un repàs de les virtuts cristianes (que lo tradicionalisme vol fer presents en la vida pública i la llegislació) que s´oponen al nihilisme i pansexualisme imperants, en la charrà “el carlisme front a la revolució hedonista i subjectivista”. Després de cada presentació hi hagué una interessant tanda de preguntes i tots els ponents reberen un nutrit aplaudiment.

    2013.09.morella.02.jpg
    Conferència d´En José Fermín Garralda


    Abans del dinar, la junta de govern programà una presentació de varies iniciatives de la Lliga Tradicionalista: responsables de l´associació “Cruz de san Andrés por la Vida y la Familia”, els grups de propaganda carlista, l´associació “Luis de Trelles abogados contra la usura” o lo flamant círcul carliste Domingo Forcadell d´Alacant. L´últim acte fon una interessant taula redona al respecte del “futur del carlisme”, a on estigueren convidats José Fermín Garralda, Juan José Ibáñez, Javier Barraycoa, Josep Miquel Orts i Luis Amorós. Lo secretari nacional de la Comunió, Javier Garisoain, ha introduït temes diversos, absolutament ruents. Primer, sobre lo futur d´un carlisme sense rei i cóm ha de funcionar este. Encara que tots els ponents estaven d´accort en que lo carlisme no s´entén sense un rei, ha hagut certa disparitat sobre la forma en que la CTC ha d´afrentar el tema; mentres Garralda i Ibáñez veen difícil a curt i mig terme atényer materialisar la figura d´un monarca (encara que sí a llarc terme), confiant eixe fet a l´acció de la Providència, i recomanaven centrarse més en aspectes d´organisació i proselitisme, Orts i Amorós advocaven per adoptar una actitut més activa en este terreny, alertant dels perills de normalisar algo que deuria ser en sí mateixa excepcional. Atre aspecte que se debatí fon la missió del carlisme espanyol al respecte de “ la resta d´Israel” que representava eixa minoria de catòlics coherents, potencials simpatisants del carlisme. Cada membre expressà sa proposta per a actuar sobre eixe segment poblacional, i variaren en son major o menor optimisme sobre l´impacte que lo tradicionalisme pot tindre aprofitant la crisis moral i política actual. També se parlà del catolicisme lliberal (condenat unànimament), i d´atres temes menors, seent molt important la participació del públic, entre el qual destacaren les intervencions de Carlos Ibáñez i Efrén de Pablos. En est interessant coloqui, se ficà el punt i final al programa previst en el Foro Alfonso Carlos I 2013.

    2013.09.morella.03.jpg
    Conferència d´En Javier Barraycoa

    Sense dubte el plat fort del fi de semana fon l´Aplech per a homenajar al general Ramón Cabrera. A les onze hores, més de cent cinquanta carlistes de tota Espanya (sobretot valencians, pero també una important representació de catalans, castellans i navarros), precedits de la valenciana banda de cornetes i tambors del requeté, realisaren un impresionant passacarrer des de la porta de Sant Miquel, encapçalats per les banderes espanyola, Real Senyera valenciana i de la Creu de Sant Andreu, i una corona de flors portà per dos margarites. Ascendint pels empinats i bells carrers de Morella, els carlistes (entre els que no faltaven moltes banderes, incloent una que reproduïa l´estandart de combat de l´eixèrcit de lo Maestrat) rebérem l´atenció, interés, alé i fins i tot l´aplaudiment dels habitants i turistes de la vila. Entrats en lo Castell, s´ha pujat fins l´escultura eqüestre del general, a on ha tingut lloc l´ofrena de la corona de llorer a l´invicte comandant de les tropes llegitimistes de Murcia, Valéncia i Baix Aragó durant la guerra dels Set anys. Lo delegat local, José Antonio Querol, ha dirigit una encesa arenga, donant les gràcies a tots els visitants i rogant a Deu per que lo poble de Morella, antany majoritariament carliste, tornara a fer honor a ses antepassats. A continuació, lo president regional, Jesús Blasco, ha llegit una breu semblança de les gestes del general. La banda ha interpretat el toc de silenci, la peça “la mort no és el final” en homenage a tots els màrtirs caiguts en lo Maestrat i l´himne d´Espanya; l´acte ha finalisat en un estrepitós Oriamendi cantat a capela per cent goles carlistes que ha resonat en les pedres del milenari castell.

    Seguidament, els assistents han baixat de nou per a assistir a missa en la capella de la Verge dels Dolors de l´imponent i preciosa basílica archipreste de la ciutat. Allí, enmarcat pels abanderats (els quals han abatut els guions durant la Consagració, com és preceptiu) lo retor ha animat a conservar les conviccions sòlidament ancoraes en les ensenyançes de Crist i de sa Iglésia, sense descuidar la misericòrdia manifestà per Deu que, els cristians, havem d´imitar.


    2013.09.morella.04.jpg
    Mampreniment de la provessó cívica pels carrers de Morella

    Acabà la missa, tots els presents, encapçalats per la banda de cornetes i tambors del requeté, s´han encaminat a l´hotel, a on ha tingut lloc l´exquisit i animat dinar de confraternisació, magníficament escudellat per nostres amfitrions. Aplegats a l´hora del cafenet, s´ha procedit a l´acte d´homenage a En Alberto Adán, durant molts anys president de la junta provincial de Castelló, actualmente d´avançà edat i delicat estat de salut. L´actual president provincial, En Vicent Porcar, ha fet la glossa de sa biografia, plenament dedicà a Deu, sa familia i al carlisme, a on ha segut adalit i història viva en els últims cinqüanta anys. En nom de la Junta provincial ha fet entrega de la placa commemorativa per la qual se li nombra president d´honor de dita junta, en els presidents de les juntes regionals de Valéncia i Navarra, i la nacional de testics, entre ovacions. S´ha rogat pel restabliment de sa salut.


    2013.09.morella.05.jpg
    La bandera del G. Cabrera, de nou en els carrers de Morella

    Per últim, han tingut lloc els parlaments. Lo president provincial, el senyor Porcar, ha agraït al delegat local la magnífica organisació dels actes del fi de semana, i ha encorajat a tots a participar més activament en lo treball de la Tradició. En Josep Miquel Orts, conseller nacional per Valéncia, ha dut a terme una encesa alocució, apelant a ses molts anys de permanència en lo carlisme, animant a buscar la reanudació de les relacions en la dinastia llegítima, abandonaes després de la defecció del titular cridat a ocupar la corona llegítima de les Espanyes, aprofitant que una nova generació de carlistes veu les coses d´atra manera, i demanant que qualsevol acontenyiment en eixe sentit no sorprenga als carlistes perduts en evocacions, sino treballant activament per la Causa. En Jesús Blasco, president de la junta regional del Regne de Valéncia, feu una alocució que ha segut tot un repàs als principis ferms del carlisme, i de l´organisació de l´activitat tradicionalista, convidant a tots a incorporarse, aprofitant l´ilusió que generen actes com els d´este fi de semana. En Javier Garisoain, secretari de la junta nacional, en un ardorós discurs, ha pregat, en la llínea dels anteriors, que la flama de confraternisació i entusiasme que encenen els encontres carlsites no muiga a son terme, i que tots els presents deurien dur el mensage del trilema a una societat que´l necessita perque, en ses paraules, “mosatros podem salvar a Espanya, encara que parega arrogant o increible”, duguent lo mensage de la tradició política a una Espanya que l´ha oblidat i se troba immersa en una terrible crisis per este motiu. Finalment, Na María Cuervo-Arango, president de la Junta nacional, ha dirigit unes paraules d´afecte i agraïment a tots els organisadors, i ha presidit una oració de despedida. Els actes han conclós en un sentit cant del Oriamendi.

    Un fi de semana d´aprenentage, un di de semana de germanor, un fi de semana de devoció, un fi de semana de famílies, un fi de semana d´afectes, un fi de semana d´ardor, un fi de semana de principis, un fi de semana d´orgull per nostra història, un fi de semana de Tradició. Un fi de semana, en fi, de carlisme.
    Morella, bastió de la Tradició espanyola, els carlistes sempre te durem en lo cor.
    Fins la pròxima.


    Pujant cap a lo castell de Morella
    Última edición por LUX; 22/09/2013 a las 17:10

Información de tema

Usuarios viendo este tema

Actualmente hay 1 usuarios viendo este tema. (0 miembros y 1 visitantes)

Temas similares

  1. Las Memorias de Alfonso Carlos
    Por Hyeronimus en el foro Europa
    Respuestas: 28
    Último mensaje: 01/10/2012, 12:35
  2. Foro Alfonso Carlos I
    Por Hyeronimus en el foro Tablón de Anuncios
    Respuestas: 1
    Último mensaje: 08/09/2011, 17:38
  3. Curso de verano del Foro Alfonso Carlos I - Toledo, Septiembre 2009
    Por Ordóñez en el foro Tablón de Anuncios
    Respuestas: 0
    Último mensaje: 06/08/2009, 20:56
  4. Vídeo: acto carlista en Morella
    Por Juan del Águila en el foro Tablón de Anuncios
    Respuestas: 5
    Último mensaje: 18/12/2008, 01:05
  5. Viii Foro Alfonso Carlos I.
    Por rey_brigo en el foro Tablón de Anuncios
    Respuestas: 1
    Último mensaje: 27/10/2005, 23:29

Etiquetas para este tema

Permisos de publicación

  • No puedes crear nuevos temas
  • No puedes responder temas
  • No puedes subir archivos adjuntos
  • No puedes editar tus mensajes
  •