Una bona proposta per gaudir del festiu demà

No se encierren en casa. Si se lo montan bien, el día valdrá la pena.


El nacionalisme català, una ideologia del s.XX basada en la manipulació històrica, l´odi i el victimisme, va reinventar els fets del setge de 1714 per convèncer als catalans que som un poble oprimit per “Espanya“.
Els catalans a seques -els de sempre, amb seny i lliures de dèries nacionalistes- sabem que l´Espanya actual és la creació i la vocació de Catalunya: primer la Marca Hispànica, la unió de comtats, després la unió de la Corona d´Aragó i finalment la reunificació amb Castella per retrobar l´antiga Hispania. Fent Espanya és com els catalans ens hem projectat al món i hem assolit els nivells de benestar més elevats de la nostra història.
Per això l´11S no és la festa de tots els catalans, només ho és dels nacionalistes. A nosaltres ens agrada més Sant Jordi o el dia de la Verge de Montserrat, o el 12 d´octubre car els catalans vam fer coses grans i universals a Amèrica. Però demà és festiu i això s´ha d´aprofitar.


Si són de Barcelona és un bon moment per agafar cotxe o tren i sortir-ne, puix vindran forasters a fer la passejada i admirar la nostra ciutat. Alguns portaran cubanes, amb un desagradable estel embrutant la nostra pobra senyera. Potser fins i tot es podrà veure algun forco, tot i que segur que no s´aproparan a can Pujol per desitjar-li bona diada.
Un bon pla podria ser el següent:
1- Penjar de bon matí al balcó les quatre barres junt amb la bandera de tots, la d´Espanya. Que els forasters recordin que els barcelonins som catalans de seny..
2- Desayunar tranquilamente leyendo las últimas entradas de Dolça Catalunya, viendo los vídeos, repasando entradas antiguas. O bien disfrutando de las últimas revelaciones de El Mundo sobre los desmanes del Pujolgate: dinero, amantes, poder, brujas, corrupción y paraísos fiscales a dojo. Como una novela de Mario Puzo pero aquí cerquita y de verdad. La Vanguardia no la compre a menos que necesite ver las esquelas: nunca dicen nada nuevo.
3- Salir en coche hacia Banyoles. A las 13:00 gente del pueblo organiza en el Ateneo un homeaje a dos héroes, Antonio García Romera y José Santaella Álvarez, los guardias civiles que fueron víctimas de un atentado de Terra Lliure hace 25 años. Gente valiente y agradecida que sabe que la libertad no es gratis y que, con este homenaje, suplen la mezquindad de muchos muchos políticos.
4- Comer por la zona.
5- Bajar tranquilamente a Tarragona. Allí a las 1900 los de SCC han organizado un acto para que los catalanes libres de nacionalismo recordemos a todos que -seamos de izquierda, centro, o derecha- millones de catalanes no nos vamos a someter al fanatismo secesionista. Y que aún sin medios, sin apoyos y sin recursos estamos aquí, que esta es nuestra tierra y la de nuestros abuelos, y que ninguna ideología decimonónica va a arruinar nuestro bienestar, castrar nuestra identidad, romper nuestra convivencia y destruir el futuro de nuestros hijos.
6- Sopar a Tarragona i tornar a Barcelona… o quedar-se i gaudir d´un pont de platja.

Ens veiem a Tarragona!


Dolça i valent Catalunya.

Una bona proposta per gaudir del festiu demà |