DIARI DEL BAIX PENEDÈS, 27/02/2009; PÀG.5 NO ES VEU LLUM AL FINAL DEL TÚNEL
CARTA AL DIRECTOR
August Armengol
Regidor de PxC al Vendrell
L’actual recessió es va iniciar per una crisi financera als USA que ha arribat a Europa. El pla de rescat dels bancs amb diners dels contribuents de moment ja li ha costat a Espanya 30.000 milions d’euros que Zapatero ha posat a disposició dels bancs sense cap mena de condició ni de contrapartida.
Amb aquesta pluja de milions als bancs, que ha sortit de la butxaca dels contribuents, l’Estat comprarà deute a la banca per evitar el tant temut col·lapse financer. Comptant els 46.063.511 habitants segons dades del padró municipal de 2008, surt a 651 euros per cadascun, o sigui, 108 mil pessetes, que amb una mitjana de quatre persones per família, correspondria a 2.605 euros per família, que serien 433 mil pessetes. En canvi, Zapatero només va donar 400 euros a cada contribuent fa un any amb la declaració de l’IRPF, un gran contrast envers l’ajut als bancs.
Això no obstant, els plans de rescat als bancs, el neoliberal Alan Greenspan, expresident de la Reserva Federal americana amb els presidents Bush pare, Clinton i Bush fill, ha declarat que la banca americana és insolvent i que s’hauria de nacionalitzar.
En aquests moments de recessió està completament fora de lloc el recentment aprovat Pacte Nacional per la Immigració (CiU, PSC, ERC, PP, ICV i C's), que repartirà 4.000 milions d'euros a Catalunya entre els immigrants. Això vol dir que aquest pacte li costarà a cada català al voltant de 600 euros i significa que a cada immigrant li repercutirà en un benefici aproximat de 4.000 euros per persona. I això en uns moments difícils per a tothom en què arreu de l’Estat ja hi ha uns 2.200.000 treballadors entre assalariats i autònoms, que són a l’atur i que no cobren cap mena de prestació.
Plataforma per Catalunya (PxC) hagués utilitzat aquests diners per dinamitzar les petites i mitjanes empreses catalanes i fomentar la creació de llocs de treball, ja que cada dia mil persones més van engruixint les llistes de l’atur a Catalunya.
Al Vendrell, segons la Memòria dels Serveis Socials de l’Ajuntament de l’any 2008 es van realitzar 5.289 intervencions, 307 de les quals derivades de la mala situació econòmica de les famílies, fet que representa un increment del 50% respecte de l’any anterior. Això fa preveure que 2009 serà molt pitjor a causa de la recessió econòmica que patim, que cada cop més es percep en forma de L i de la qual no es veu encara llum al final del túnel. Aquestes dades demostren que l’increment dels pressupostos en un 1,5% en despesa social no serà suficient i que caldrà alguna modificació de crèdit durant l’actual exercici.
DIARI DEL BAIX PENEDÈS, 13/02/2009; PÀG.6 IMPACTE SOCIAL DE LA IMMIGRACIÓ I EL SEU COST
ARTICLE D'OPINIÓ
August Armengol
Regidor de PxC al Vendrell
Des de
Plataforma per Catalunya (PxC), venim denunciant des de fa anys el fenomen de la immigració massiva, tant legal com il·legal. A Catalunya ja hem superat el milió d'immigrants estrangers, el que suposa el 16% de la població total catalana. La nacionalitat predominant és la marroquina, seguida de la romanesa i l'equatoriana. A Catalunya resideixen el 21% del total d'estrangers que viuen a Espanya.
El constant flux de noves onades migratòries procedents de països no europeus, així com la taxa de creixement demogràfic d'aquests immigrants, fa preveure per a finals del present segle que la població autòctona deixi de ser majoritària a l'Europa occidental. En aquestes circumstàncies no podem parlar simplement d’immigració. Estem davant un procés de substitució de població, amb greus conseqüències culturals, religioses, socials, econòmiques i d'ordre públic. No oblidem que no es pot comparar de cap manera una immigració subsahariana o magribina, amb una procedent de França, d'Espanya o d'Itàlia. Ni ètnicament ni culturalment és comparable.
Aquesta immigració massiva i il·legal suposa un enorme impacte sobre la nostra societat que si no es controla i regularitza específicament suposa un risc contra la nostra cultura i identitat i el col·lapse dels nostres serveis socials.
La immigració degrada l'estat del benestar i penalitza els més pobres del país d'acollida, que es veuen obligats a compartir amb els immigrants les subvencions, els subsidis, la sanitat i les escoles públiques i, a sobre, han de compartir els mateixos treballs. Es converteix en un mecanisme que transporta riquesa de les classes més pobres a les classes mitjanes i altes. Permetent l'entrada d'immigrants, l'Estat subvenciona les classes altes i mitjanes. Paga, amb els impostos de tots, els serveis i les pensions per acollir més treballadors estrangers i així els empresaris es beneficien de pagar salaris més baixos i la classe mitjana aconsegueix empleats de la llar molt més barats.
Es curiós que aquí els defensors de la immigració siguin les esquerres i els sindicats, just a l'inrevés que als Estats Units. Allà els sindicats sempre han protestat per la immigració, perquè fa caure els salaris i degrada l'estat del benestar. Els pobres carreguen amb el cost d'adaptació dels immigrants en els seus barris i en els serveis públics. Després se'ns diu que ser anti-immigració queda fatxa.
És clar, els intel·lectuals i la premsa no han de competir amb immigrants que cobren menys pel mateix treball. I a sobre, se senten generosos i solidaris quan els recolzen. Alhora aconsegueixen un servei domèstic més barat.
El percentatge d'estrangers entre els delinqüents i la població reclosa és una dada innegable. A Espanya entre 2000-2007 la població penal d'origen immigrant va augmentar un 187%, l'espanyola només un 20%. La delinqüència té una incidència del 9,5 per mil entre la població espanyola, entre la immigrant del 34,5 per mil. Hi ha una relació evident entre l'augment de la inseguretat ciutadana i l'augment de la immigració. En els casos de violència domèstica, el percentatge de dones immigrants agredides pels seus marits és significativament més elevat.
L'any 2008, el 40% dels assassins per violència de gènere arreu de l'Estat van ser estrangers (només són el 13% de la població), mentre que el 44% de les víctimes mortals van ser dones estrangeres.
DIARI DEL BAIX PENEDÈS, 20/02/2009; PÀG.6 IMPACTE SOCIAL DE LA IMMIGRACIÓ I EL SEU COST (II)
ARTICLE D'OPINIÓ
August Armengol
Regidor de PxC al Vendrell
Des de
Plataforma per Catalunya (PxC), ens proposem fer una aproximació sobre el cost econòmic dels immigrants, i a diferència dels altres partits polítics, afirmem que el fenomen de la immigració massiva, tant legal com il·legal, lluny de enriquir-nos, ens està costant molts diners de la nostra butxaca a tots els ciutadans.
Tan sols un de cada quatre immigrants cotitzen a la Seguretat Social. Només dos milions d'estrangers dels set que resideixen a Espanya estan afiliats i per tant treballen legalment. No sabem a què es dediquen els altres cinc milions, ni si aquests dos milions d'afiliats serveixen per garantir les pensions ni si la Seguretat Social suportarà l'atenció gratuïta de tanta gent.
Recentment la Tresoreria General de la Seguretat Social ha manifestat que
"és una greu irresponsabilitat pensar que la immigració és la solució als desequilibris demogràfics". Opinió a la qual contribueixen fets com que un marroquí cobrés una prestació per paternitat per a cadascun dels seus catorze fills que es trobaven al Marroc sense haver trepitjat mai Espanya, mentre aquest marroquí vivia en territori espanyol amb "la seva altra dona".
A pesar que el PIB espanyol ha crescut entre el 3% i el 4% anual entre els anys 1997 i 2007, els salaris reals de la població espanyola no només no han augmentat, sinó que han disminuït lleugerament. L'arribada de treballadors no qualificats ha llençat a la baixa els salaris en diversos sectors de l'economia, com la construcció o la hostaleria. D'altra banda, bona part dels treballs assumits pels immigrants han estat creats a la calor de l'anomenada bombolla immobiliària: al voltant del 30% dels treballadors de la construcció són estrangers. L'aportació global dels immigrants residents a Madrid a la Hisenda estatal va ascendir a 1.115 milions d'euros en el 2005; mentre la seva despesa en serveis socials, sanitat i educació es va elevar a 1.374 milions d'euros. L'aportació fiscal que realitzen els immigrants és minso: cada immigrant paga una mitjana anual de 1.468 euros, en concepte d'IRPF, IVA i cotitzacions a la Seguretat Social, mentre que les seves despeses en serveis socials, sanitat i educació ascendeixen a 2.097 euros. Per tant, cada estranger genera un saldo negatiu de 629 euros anuals a les arques públiques.
Atenció a la despesa pública "no quantificable": perquè augments de la població immigrant tan brutals com el sofert al nostre país, i a més en un temps récord, suposen una autèntica explosió d'inversions en carreteres, conduccions d'aigua i gas, urbanitzacions, nous col·legis, hospitals i centres de salut, comissaries, jutjats, presons, atur, ajudes especials a estrangers (guarderies, menjadors, transport escolar i altres ajudes per a l'educació...).
La immigració massiva amenaça el servei de justícia gratuïta ja que donat l'elevat nombre d'immigrants que utilitzen el torn d'ofici mitjançant el qual reben assistència jurídica gratuïta d'advocats i procuradors, fa que econòmicament sigui excessivament car per a les arques públiques. De fet, en el contenciós administratiu, el 92% dels sol·licitants de justícia gratuïta a Madrid són immigrants.
En aquests moments de crisi el Pacte Nacional per la Immigració (CiU, PSC, ERC, PP, ICV i C's) repartirà 4.000 milions d'euros a Catalunya entre els immigrants, mentre que PxC utilitzaria aquests diners per dinamitzar les petites i mitjanes empreses catalanes i fomentar la creació de llocs de treball.
AQUÍ, 26/02/2009; PÀG.2 NO ES VEU LA LLUM AL FINAL DEL TÚNEL
CARTA AL DIRECTOR
August Armengol
Regidor de PxC al Vendrell
L’actual recessió es va iniciar per una crisi financera al EUA que ha arribat a Europa. El pla de rescat dels bancs amb diners dels contribuents de moment ja li ha costat a Espanya 30.000 milions d’euros que ZP ha posat a disposició dels bancs sense cap mena de condició ni de contrapartida.
En aquests moments de recessió està completament fora de lloc el Pacte Nacional per la Immigració (CiU, PSC, ERC, PP, ICV i C's), que repartirà 4.000 milions d'euros a Catalunya entre els immigrants. Aquest Pacte li costarà a cada català al voltant de 600 euros i significa que a cada immigrant li repercutirà en un benefici aproximat de 4.000 euros per persona. I això en uns moments difícils per a tothom en que arreu de l’Estat ja hi ha uns 2 milions dos-cents mil treballadors entre assalariats i autònoms, que són a l’atur i que no cobren cap mena de prestació.
Plataforma per Catalunya (PxC) hagués utilitzat aquests diners per dinamitzar les petites i mitjanes empreses catalanes i fomentar la creació de llocs de treball.
Al Vendrell, segons la Memòria dels Serveis Socials de l’Ajuntament de l’any 2008 es van realitzar 5.289 intervencions, 307 de les quals derivades de la mala situació econòmica de les famílies, fet que suposa un increment del 50% respecte de l’any anterior. Això fa preveure que 2009 serà molt pitjor a causa de la recessió econòmica que patim i de la qual no es veu encara la llum al final del túnel. Aquestes dades demostren que l’increment dels pressupostos en un 1,5% en despesa social no serà suficient i que caldrà alguna modificació de crèdit durant l’actual exercici.
Marcadores