Búsqueda avanzada de temas en el foro

Página 1 de 2 12 ÚltimoÚltimo
Resultados 1 al 20 de 25

Tema: Les Falsetats dels Símbols del Nacionalisme Català

 1. #1
  Avatar de Lo ferrer
  Lo ferrer está desconectado Miembro Respetado
  Fecha de ingreso
  04 mar, 05
  Ubicación
  Hispanistán
  Mensajes
  1,255
  Post Thanks / Like

  Exclamation Les Falsetats dels Símbols del Nacionalisme Català

  LES FALSEDATS DELS SIMBOLS DEL NACIONALISME CATALÀ


  Tot nacionalista té com a fita principal la reivindicació dels seus orígens, dons com diu la cançó “qui perd els orígens per la identitat”. El nostre nacionalisme, no el que reivindiquem, sinó el que patim, necessita demostrar la seva pròpia gènesis prou allunyada de qualsevol contaminació de la història comuna espanyola.

  No pretenem en aquest article fer una detallada exposició dels trets diferencials dels catalans, que per tots son prou conegudes, ni ens plantegem fer una relació dels fets més preclars que els nacionalistes identifiquen amb Catalunya, i que la major part d’ells són inventats o falsejats per tal de poder diferenciar-los d’altres pobles. El nacionalisme català ha buscat una justificació històrica a tots els símbols que rodegen la seva ideologia, i quan han trobat el que li ha interessat ho ha manipulat fins a l’exageració; i tota idea, fet o personatge que no s’avingué a la seva mentalitat excloent de Catalunya, ha estat senzillament ignorat.

  La mitificació dels passat ha esdevingut obsessió constant del nacionalisme, així el mateix emblema de Catalunya ha sofert una tergiversació constant; la llegenda de les quatre barres pintades per el rei franc amb la sang de Guifré el Pilòs, és una tergiversació conscient, la llegenda de les quatre barres pintades pel rei franc amb la sang de Guifré el Pilòs, es una adaptació que el autor alemany Beuter l'any 1551 copia d'un fet real Castellà. Aquesta història ha arribat fins els nostres dies com l'origen de la senyera. Però l'autèntic origen de les quatre barres, tot i les moltes polèmiques sembla ser que fou una concessió dels colors Papals al Rei Pere, i així esdevingué com a senyera del regne d'Aragó (podent haver-hi entre tres i sis barres verticals vermelles sobre fons daurat). La bandera dels comptes de Barcelona fou la creu vermella de Gules sobre Camper d'Argent (és a dir, la Creu de San Jordi), la primera ensenya catalana pròpiament dita. Les quatre barres fou la bandera oficial del Regne d'Aragó (actualment esquarterat entre Catalunya, València. Illes Balears i l'Aragó). Si l’hi afegiu a la quatribarrada l'estrella de cinc puntes que portaven els separatistes cubans, ja teniu bandera nacionalista, tot sia per diferenciar-nos i posar de manifest les seves simpaties, dons mentre els espanyols (milers de catalans entre ells, morien a Cuba, cantant havaneres –la música catalana més hispànica que existeix-), els nacionalistes mostraven les seves veritables intencions: destruir Espanya per tots els mitjans. Ara ja tenien bandera.

  El Nacionalisme, buscant diferències de la resta d'Espanya, va trobar en un ball, fins les hores desconegut, el seu referent de diferenciació. No es podia acceptar que la jota de Lleida o les comarques de Tarragona esdevinguessin ball nacional. I tampoc el ball anomenat “L´Espanyolet” ja que el seu nom podria provocar equívocs, per això, es van inventar la Sardana. Fou José Ventura (nascut a Alcalà la Real, província de Jaén, el 1817. Fill d'un comandament de l'exercit espanyol), més conegut avui com “Pep Ventura”, qui modernitzà un ball molt antic de l'Empordà i es considerat el pare de la Sardana (ball d’orígens pagans, que formant una rotllana i mirant el sol, el membres feien un cercle amb les mans agafades). José o Pep Ventura, va escriure més de 300 sardanes i algunes d'elles molt populars ( “Per tu plor”, “El toc d'oració”, etc.). Ara ja tenien el ball nacional.

  Els nacionalistes però, no tenien himne, i posats a inventar fins i tot es van inventar el seu: “Els Segadors”. Fou el 1892 que el centre Català de Sabadell va patrocinar un premi per tal de trobar un himne català; s’hi van presentar nou textos, però el jurat declarar desert el premi. El 1895 fou l'Orfeo Català qui convoca un concurs similar, i guanyà Francesc Mathen amb el poema “La Terra”, que era la lletra però no la música dels actuals Segadors. Per la música, Francisco Alió hi va enganxar la tonada d'una cançó de sega obscena i provocativa. Per acabar Ernest Moliné hi afegí el “Bon cop de falç”. Ara ja tenim Himne Nacional.

  Com no tenien milícia, ni policia, ni uniformes, els nacionalistes veren tenir que inventar-se una institució catalana que esdevingués la tropa catalana. Es va rescatar de l'oblit els Mossos d'Esquadra. La victòria de 4 les tropes borbòniques sobre els austricistes catalans el 1714, comportà l’ensorrament de totes les institucions catalanes (Consell de Cent, Diputació General, els braços, la cort i la “Coronela”, entre d'altres) amb el decret de Nova Planta. Per evitar desmans a les zones rurals, els felipistes o botiflers crearen un grup policíac anomenat Mossos d'Esquadra, que dirigit pel batlle de valls, Pere Anton Veciana i Vila (Sarral 1677 botifler i felipista), es dedicaren a perseguí i ajusticiar a tots els austricistes o Maulets que caigueren a les seves mans. Amb la restauració de la Generalitat Republicana, despengueren del Govern català. Ja tenim soldats. Però el problema es planteja per tal de buscar una Diada Nacional per tal de celebrar la joia de ser catalans. Es rebutja la festa més tradicional (23 d'Abril, Diada de San Jordi) per poc patriota i a més importada d'Anglaterra, i substitueix per la commemoració d'una derrota. L'Onze de Setembre no es commemora un derrota de Catalunya, sinó que fou de tota Espanya, després d'una llarga lluita fratricida, els vencedors desmantellaren l'Estat foral espanyol i implantaren el centralisme seguint el model francès sobre jurisdiccions i institucionals de Castella.. El fi de les institucions catalanes i la persecució de la llengua no vol dir que els catalans deixessin de ser espanyols, sinó que ens volgueren convertir en castellans en contra de la nostra voluntat. Els nacionalistes però ja tenia la justificació per commemorar una derrota de Catalunya enfront Espanya. A finals del segle XIX es comencen a organitzar les primeres manifestacions per aquesta data davant del monument de Rafael Casanovas. Ja tenim Diada Nacional.

  Les xiruques, el “Kumbaia deu meu”, i tot tipus d'excursionisme ha esdevingut també, referència i fe de la ideologia nacionalista. El 1876 es fundà la primera societat excursionista (“ Associació Catalanista d'Excursions Científiques”), sense cap fonament esportiu però si exclusivament polític. El terme “científic” i patriòtic del grup així ho evidencia. El 1878 es creà l'Associació d'Excursions Catalanes i posteriorment totes dues es fusionaren en el centre Excursionista de Catalunya (CEC). D'aquesta manera, es comença a anar d'excursió, a anar a “la terra”, a la Catalunya catalana, i començà a estendre’s una visió romàntica e idíl·lica d'una terra perfecta, i el nacionalisme mitificà muntanyes i serralades. Ja tenim país i xiruques catalanes.

  El nacionalisme sempre ha volgut sentir l'església a prop seu, i per això no ha dubtat en manipular-la des de dins i des de fora. Últimament estem veient aquest episodi vergonyós de l'intent de creació d'una conferència episcopal independent: la Tarraconense, per convertir-la en catalana, encapçalat pels bisbes Deig, Alanís, Camprodón i Guix, que no busquen guiar espiritualment als creients (qüestió que fora lloable), sinó el que busca únicament es la segregació de la resta d'Espanya. S'obliden dels centenars d'anys, que des de el 589 ( concili de les Diòcesis Hispàniques) a Toledo es reuniren totes les diòcesis pertanyents a l'antiga Espanya (incloent-hi la província de Tarraconense) que abocà a la conversió al catolicisme de Recadero i totes les diòcesis hispàniques. Seria bo de reivindicar la figura de Fèlix de Sant Serni de Tavèrnoles, que fou el primer català que plantejà amb termes polítics la reivindicació de la hispanitat durant el ja llunyà segle VIII. Però aviat l’església catalana tindrà la seva conferència episcopal, amb Torres i Bages com a gran prohom. Ja tenim església.

  Bandereta estelada, ball, himne, soldats, Diada Nacional, xiruques, església. Aquest són els seus arguments, els del nacionalisme excloent. Davant d’això hem de reivindicar la nostre catalanitat hispànica, essent la llengua catalana el puntal referència de la nostre voltant de ser catalans per ser més hispànics. Per acabar vull citar una frase de Josep Ferrater i Mora, que ens faci reflexionar sobre el nacionalisme català i el centralisme castellà, i per adonar- nos de que la catalanitat es sinònim de hispanitat: “El separatisme es una malaltia tan vuitcentista com el nacionalisme i el centralisme. És una malura de la qual no cal gairebé preocupar- se; es va extingint tota sola, com un microbi que ha perdut la virulència... (...) Catalanitzar Catalunya no vol dir, per tant, restar alguna cosa d´Espanya. Vol dir fer l´Espanya gran, i fer-la digna d’incorporar-se, sense murmuris, reticències o reserves, a una gran Europa”


  Lo Tocagaytes del Bages.
  Font: http://www.lesclat.com/modules.php?...article&artid=8
  Hyeronimus dio el Víctor.
  "Donau abric a Espanya, la malmenada Espanya
  que ahir abrigava el món,
  i avui és com lo cedre que veu en la muntanya
  descoronar son front"

  A la Reina de Catalunya

 2. #2
  Avatar de Sir_GasKo
  Sir_GasKo está desconectado Miembro graduado
  Fecha de ingreso
  16 mar, 05
  Mensajes
  25
  Post Thanks / Like

  Re: Les Falsetats dels Símbols del Nacionalisme Català

  Quina gran veritat

 3. #3
  Avatar de torquemadaUAS
  torquemadaUAS está desconectado Miembro graduado
  Fecha de ingreso
  25 abr, 05
  Mensajes
  12
  Post Thanks / Like

  Re: Les Falsetats dels Símbols del Nacionalisme Català

  Un gran redactat, si senyor

 4. #4
  Boffo está desconectado Miembro graduado
  Fecha de ingreso
  21 ago, 06
  Mensajes
  25
  Post Thanks / Like

  Re: Les Falsetats dels Símbols del Nacionalisme Català

  no m'havia donat compte del texte

  molt bo, si senyor

 5. #5
  Avatar de OSBORNE
  OSBORNE está desconectado Miembro graduado
  Fecha de ingreso
  08 nov, 06
  Ubicación
  TARRAGONA
  Edad
  40
  Mensajes
  38
  Post Thanks / Like

  Re: Les Falsetats dels Símbols del Nacionalisme Català

  La veritat es que l´unic en el que poden fer nacionalisme es amb la llengua (països catalans i tot això). En un debat profunt e intens es podrien desmontar totes les afirmacions nacionalistes de les que ells parlen.
  ARRIBA ESPAÑA
  Y
  VISCA CATALUNYA

 6. #6
  Avatar de Caballero español
  Caballero español está desconectado Gladius Hispaniensis
  Fecha de ingreso
  04 ago, 07
  Ubicación
  Las Españas
  Mensajes
  408
  Post Thanks / Like

  Re: Les Falsetats dels Símbols del Nacionalisme Català

  Ben resumit.
  «De ellos la tumba la virtud pregona; ¡héroes... dormid en paz...! para el que siente, vuestra tumba es mejor que su corona...!»
  Bernardo López García

  «Chamese Hispánia à peninsula, hispano ao seu habitante ondequer que demore, hispánico ao que lhe diez respeito.»
  Ricardo Jorge

  «Pregunta-ho al Ponent i a l'ona brava: tot ho perderes. -no tens ningú. Espanya, Espanya. - retorna en tu, arrenca el plor de mare!»
  Joan Maragall

  «Zuregatican emango nuke, pocic, bai, nere bicia; beti zuretzat, il arteraño, gorputz ta anima gucia.»
  José María Iparraguirre

 7. #7
  nano está desconectado Miembro novel
  Fecha de ingreso
  20 ene, 08
  Mensajes
  3
  Post Thanks / Like

  Re: Les Falsetats dels Símbols del Nacionalisme Català

  Llàstima que dir totes aquestes veritats estigui mal vist pel règim que avui tenim imposat a Catalunya. No m´explico com la gent es creu totes les parrafades independentistes quan ja fa temps que tots els seus postulats estan per terra. Ànims d´un altre català! Visca Catalunya, Visca Espanya!

 8. #8
  CRUZADO está desconectado Miembro graduado
  Fecha de ingreso
  05 jun, 06
  Mensajes
  320
  Post Thanks / Like

  Re: Les Falsetats dels Símbols del Nacionalisme Català

  Bon escrit i molt didactic. Espero tenir-lo a mà per copiar i pegar en alguns forums que jo em se.
  Encara que ja vos ho he demanat varies vegadas, si em podeu proporciar l´enllaç d´aquella foto/postal que pagesos dient "visca lo rey d´Espanya nostre senyor..." o algo aixina, vos ho estaria agrait, puix tambe es per tenir-ho a ma.
  Vixca Espanya i Catalunya hispanica.

 9. #9
  alazet está desconectado Miembro graduado
  Fecha de ingreso
  13 jun, 07
  Mensajes
  239
  Post Thanks / Like

  Re: Les Falsetats dels Símbols del Nacionalisme Català

  Cita Iniciado por OSBORNE Ver mensaje
  La veritat es que l´unic en el que poden fer nacionalisme es amb la llengua (països catalans i tot això). .
  Osborne, fer nacionalisme amb la qüestió lingüística no solament és perillós sinó contraproduent. Amb les llengúes cal fer cultura. I altra cosa: els Països Catalans no existeixen.

  PD. Perdó si el meu català no és molt correcte. Tot just ho xampurrejo i escriure-ho fins i tot pitjor

 10. #10
  Mai.tetxu está desconectado Miembro graduado
  Fecha de ingreso
  11 mar, 08
  Mensajes
  13
  Post Thanks / Like

  Re: Les Falsetats dels Símbols del Nacionalisme Català

  Me ha gustado mucho la manera en que has desarrollado el texto. Mi opción es sencilla: descartar de mi vida aquello que me imponen. Valoro la libertad de poder estudiar en castellano, por ejemplo... y en Cataluña se esta poniendo complicado. ¿Nuestra cultura por encima de nuestra libertad?

 11. #11
  Avatar de torquemadaUAS
  torquemadaUAS está desconectado Miembro graduado
  Fecha de ingreso
  25 abr, 05
  Mensajes
  12
  Post Thanks / Like

  Re: Les Falsetats dels Símbols del Nacionalisme Català

  Cita Iniciado por Mai.tetxu Ver mensaje
  Me ha gustado mucho la manera en que has desarrollado el texto. Mi opción es sencilla: descartar de mi vida aquello que me imponen. Valoro la libertad de poder estudiar en castellano, por ejemplo... y en Cataluña se esta poniendo complicado. ¿Nuestra cultura por encima de nuestra libertad?
  En la misma ciudad condal siguen existiendo escuelas de habla castellana sin problemas, aunque muchos colegios con concierto (lo que es normal) hacen dar las clases en catalán. Nadie persigue a los castellanohablantes como se dice en las comunidades foraneas y creo que si nosotros mismos hablamos del "intentar mantener una lengua" una "esclavitud" mal iremos

  salut!
  Última edición por torquemadaUAS; 25/03/2008 a las 18:29

 12. #12
  Mai.tetxu está desconectado Miembro graduado
  Fecha de ingreso
  11 mar, 08
  Mensajes
  13
  Post Thanks / Like

  Re: Les Falsetats dels Símbols del Nacionalisme Català

  Vaya... mal iremos sí... El honor se convierte en esclavitud cuando es impuesto. La libertad se convierted en soga cuando asfixia. Vuelvo a preguntarte ¿Nuestra cultura por encima de nuestra libertad?

 13. #13
  Avatar de Wolfie
  Wolfie está desconectado Miembro novel
  Fecha de ingreso
  10 ene, 09
  Mensajes
  1
  Post Thanks / Like

  Re: Les Falsetats dels Símbols del Nacionalisme Català


 14. #14
  Avatar de Rafael Casanova
  Rafael Casanova está desconectado Miembro graduado
  Fecha de ingreso
  16 jul, 09
  Ubicación
  Les Espanyes, Comtat de Barcelona
  Mensajes
  41
  Post Thanks / Like

  Respuesta: Les Falsetats dels Símbols del Nacionalisme Català

  És amb el que es basa el nacionalisme català: mentires.
  No tinc res més a dir, em sembla un bon text que serveix per a dir totes les falsedats que utilitzen/creuen els independentistes a l'hora de defensar les seves postures radicals.

  Però al final la veritat sempre acaba guanyant el terreny a la mentira, al final el temps posarà a cadascú al seu lloc.

 15. #15
  Avatar de Javi Hispánico
  Javi Hispánico está desconectado Miembro graduado
  Fecha de ingreso
  30 ago, 07
  Ubicación
  Barcelona, Principat de Catalunya
  Mensajes
  222
  Post Thanks / Like

  Respuesta: Re: Les Falsetats dels Símbols del Nacionalisme Català

  Cita Iniciado por torquemadaUAS Ver mensaje
  Nadie persigue a los castellanohablantes como se dice en las comunidades foraneas
  ¿comunidades foráneas?
  Nunca se me ocurriria llamar a Aragón, Valencia, Madrid o Extremadura comunidades "foraneas".

  De todos modos yo que soy catalán, y no vengo de ninguna comunidad "foranea", digo que en Cataluña se margina a la lengua castellana.
  Y no solo lo digo sino que además aporto pruebas:

  http://www.elimparcial.es:6681/hemer...nido/5804.html

  Multan con 600 euros a los dueños de una tienda de frutos secos en Barcelona por rotular en castellano - Libertad Digital

  Debate. maragall y montilla han impuesto 212.000 euros en multas por rotular en castellano - 4/03/08 - 394618 - EcoDiario

  El Castellano: Noticias - Españoles reclaman el derecho de estudiar en castellano

  ERC mantendrá la política de sanciones contra la rotulación en castellano :: Fundación para La libertad ::

  Y todo esto sin contar con la negativa del gobierno catalán a implantar en las escuelas la tercera hora de castellano.
  Se hacen más horas de inglés que de castellano.

  Y ahora un video del presidente del gobierno español a favor de las multas contra la lengua común de los españoles:

  YouTube - Zapatero apoya la multa por rotular en Castellano

 16. #16
  Juan Bosch está desconectado Miembro graduado
  Fecha de ingreso
  06 ago, 10
  Mensajes
  8
  Post Thanks / Like

  Re: Respuesta: Re: Les Falsetats dels Símbols del Nacionalisme Català

  Completament d'acord amb lo que digueu. Encara que us hauria de fer alguna petita correcció.
  1) Catalunya no és un comptat: no és el Comptat de Barcelona. L'hi deien "Comptat Gran" perquè és la unió de dos grans Comptats: el Comptat de Barcelona i el Comptat d'Urgell. I cada comptat ha deixat marques importants, incloent la parla. S'hem fa extrany que un paisà de la Terra Ferma no ho hagi dit.
  2) Com a consecuència, no existeix ni ha existit mai el "principat de Catalunya".
  3) Les arrels del nom "Catalunya" es remonten als celtíbers. "Cat" vol dir pur. Així, els anomenats "catars" eren els homes purs, i Catalunya la terra pura: L'Espanya, la "Terra dels Morts", segons els Tuatha de Dannann gaèlics. Mireu com a l'origen, Catalunya i Espanya son una.
  ´
  És molt trist que precisament els territoris mare de l'Espanya eterna s'hagin vist infectats amb la peste independentista.

  Salutacions cordials.

 17. #17
  Avatar de Lo ferrer
  Lo ferrer está desconectado Miembro Respetado
  Fecha de ingreso
  04 mar, 05
  Ubicación
  Hispanistán
  Mensajes
  1,255
  Post Thanks / Like

  Re: Respuesta: Re: Les Falsetats dels Símbols del Nacionalisme Català

  Cita Iniciado por Juan Bosch Ver mensaje
  S'hem fa extrany que un paisà de la Terra Ferma no ho hagi dit.
  Suposo que he de donar-me per aludit per aquest comentari. :P

  Bé, no se on creus que hauria d'haver intervingut en aquesta discusió, pero una cosa que et puc dir es que en aquest fòrum he defensat l'idiosincracia de Lleida en mes d'una ocasió . Per exemple, molts "tradicionalistes" solen dir que la cuatribarrada nua no hauría de representar a Catalunya, sino a Aragó, mentres afirmen que l'autentica bandera catalana hauría de ser la combinació de la cuatribarrada amb la Creu de Sant Jordi, a lo que jo sempre he dit que aquesta seria en tot cas la bandera del Comptat de Barcelona, i no la de Lleida (Comptat d'Urgell), que tenia com una taula d'escacs. Si busques pel fòrum podràs trobar alguna discusió d'aquest estil.

  Per cert, benvingut a Hispanismo!
  Última edición por Lo ferrer; 07/08/2010 a las 00:31
  "Donau abric a Espanya, la malmenada Espanya
  que ahir abrigava el món,
  i avui és com lo cedre que veu en la muntanya
  descoronar son front"

  A la Reina de Catalunya

 18. #18
  Avatar de Liga Santa
  Liga Santa está desconectado Santa Unión Católica
  Fecha de ingreso
  04 ene, 10
  Ubicación
  Frente a las murallas de Arras.
  Mensajes
  926
  Post Thanks / Like

  Cool Respuesta: Re: Les Falsetats dels Símbols del Nacionalisme Català

  Lo ferrer, paisà de terra en dins, el seu catalanisme està per damunt de tot, no es faci mala sang.

  Mi honor, la lealtad,

  mi fuerza, la voluntad,
  mi fe, la catolicidad,
  mi lucha, la hispanidad,
  mi bandera, la libertad,
  mi arma, la verdad,
  mi grito... ¡despertad!
  mi lema... ¡¡Conquistad!!

 19. #19
  Avatar de Tercios
  Tercios está desconectado Miembro graduado
  Fecha de ingreso
  23 mar, 11
  Mensajes
  38
  Post Thanks / Like

  Re: Respuesta: Re: Les Falsetats dels Símbols del Nacionalisme Català

  Siempre he pensado que la capitalidad de España tal vez debería estar en estos tiempos en Barcelona (suponiendo que no hubiese independentismo), y lo digo sin ningún tipo de animadversión con Madrid que es una de las ciudades que admiro, ¿qué opináis?
  (podéis contestarme en catalán sin problema, no lo hablo pero el Google traductor da un rendimiento excelente en la conversión catalán-español, he podido gracias a él seguir el post sin problemas)

 20. #20
  Jorge_Carrillo está desconectado Proscrito
  Fecha de ingreso
  26 ago, 08
  Ubicación
  Guadalajara Jalisco
  Edad
  45
  Mensajes
  101
  Post Thanks / Like

  Re: Respuesta: Re: Les Falsetats dels Símbols del Nacionalisme Català

  Libros antiguos y de colección en IberLibro
  Pues siento involucrarme en temas que no son de mi país, pero creo que los catalanes caminan a formarse en un país intrascendente, de bonita arquitectura, y parte de la Union Europea, pero que terminará en la endogamia.

Página 1 de 2 12 ÚltimoÚltimo

Información de tema

Usuarios viendo este tema

Actualmente hay 1 usuarios viendo este tema. (0 miembros y 1 visitantes)

Temas similares

 1. Hernán Cortés; Conquistador de la Nueva España
  Por Ordóñez en el foro Hispanoamérica
  Respuestas: 203
  Último mensaje: 31/07/2022, 00:56
 2. El liberalismo es pecado
  Por Ordóñez en el foro Política y Sociedad
  Respuestas: 80
  Último mensaje: 21/07/2022, 20:55
 3. Respuestas: 41
  Último mensaje: 17/01/2017, 19:56
 4. Del Sudoeste Español a la Conquista de los Andes
  Por Ordóñez en el foro Hispanoamérica
  Respuestas: 2
  Último mensaje: 22/11/2009, 01:12

Permisos de publicación

 • No puedes crear nuevos temas
 • No puedes responder temas
 • No puedes subir archivos adjuntos
 • No puedes editar tus mensajes
 •