OSONA.COM, 14/11/2005. JOSEP ANGLADA GUANYA EL JUDICI CONTRA ELS INDEPENDENTISTES QUE VARE TIRAR OUS A LA FAÇANA DEL SEU PIS


El Jutjat de Primera Instància número tres de Vic ha condemnat al independentista Martí Roca Pou membre del Casals Independentista Manel Viusà com autor d’una falta de deslluïment de bens immobles a la pena de 6 dies de treball en benefici de la ciutat, i a indemnitzar al regidor de Plataforma per Catalunya (PxC) a l’Ajuntament de Vic, Josep Anglada, a la quantitat de 418, 30 euros, en concepte de responsabilitat civil.

Els fets van ocórrer el passat 11 d’octubre del 2004 durant la manifestació organitzada per la Coordinadora d’Esquerres Independentistes d’Osona (CEIO) contra el dia de la Hispanitat, quan un grup de manifestants van aprofitar al passar per davant del domicili del regidor de PxC per tirar-li ous a la façana del seu pis. Segons Anglada, “la sentencia té l'originalitat de condemnar al Sr. Martí Roca a part de la indemnització corresponent, a una pena no econòmica, com sol passar a la majoria de judicis de falta, sinó a sis dies de treball en benefici de la comunitat, el qual te un component de exemplaritat i restitució d’una conducta que s’ha demostrat clarament anti-social".