Una delegació de quatre membres del Consell Executiu de PxC encapçalada pel seu president, Josep Anglada, va desplaçar-se a la regió francesa de la Borgonya per a assistir a la Convention Identitaire.

Anglada va despertar una gran expectació entre tots els assistents

Vic.- Una delegació de quatre membres del Consell Executiu de Plataforma per Catalunya encapçalada pel seu president Josep Anglada, va desplaçar-se a la regió francesa de Borgonya per a assistir a la “Convention Identitaire” celebrada els passats dies 10 i 11 de novembre de 2007.

L’acte, que va contar amb la presència de l’eurodiputat de la Lega Nord italiana i exministre de justícia, Mario Borghezio, i de membres del partit flamenc Vlaams Belang com la diputada Hilde De Lobel entre molts d’altres, va servir per a que PxC establís el seu primer contacte amb partits estrangers i apropés postures amb forces polítiques que comparteixen un ideari similar.

Guillaume Luyt, vice-president del Bloc Identitaire francès i organitzador de l’acte, va manifestar que“era molt important per a nosaltres contar amb la presència de Plataforma per Catalunya perquè és tot un referent”.

Anglada, que va participar en la jornada de dissabte en el cicle “Respondre al desafiament islamista”, va assegurar en el seu discurs, ofert en traducció simultània al francès, que “l’Islam és un perill a Catalunya, a Espanya, a França, a Bèlgica, a Itàlia, a Europa i a tot Occident. Anglada va assegurar que dintre de tres anys serà l’alcalde de Vic. La gent del carrer està farta de la invasió que estem patint.” Anglada va apuntar als partits tradicionals com els grans culpables d’aquesta invasió, i va manifestar que “lluitarem dia darrere dia per aturar-la”.

Membres de l’organització van posar en contacte a Plataforma per Catalunya amb la Lega Nord i el Vlaams Belang per informar a Anglada sobre la possible creació d’una candidatura conjunta per part d’aquests dos partits de cara a les eleccions europees de 2009, pel possible interès que PxC pogués tenir en afegir-s’hi .