Una postal anònima distribuida entre les parròquies del bisbat de Vic critica durament el bisbe Romà Casanova

Les diferents parròquies del bisbat de Vic han rebut als darrers dies una postal anònima, que és una crítica frontal a la gestió del bisbe Romà Casanova. En la carta que també s'ha enviat alguns mitjans de comunicació també de forma anònima s'acusa al bisbe Roma de ser autoritari, marcat de doctrina pròpia i assegura que el seu nomanemanet va ser un error.

Ja es disposa d'aquesta postal. Però abans de parlar de l'autoria, cal explicar què és el que diu aquesta postal. A la part del davant es veu una foto gran de les concentracions de protesta fetes el dia del seu nomenament com a bisbe de Vic i una foto petita de l'actual bisbe. Allà hi ha la frase "Potser les pancartes tenien raó i només sou el bisbe auxiliar de Vic".

En el revers de la postal hi ha un escrit força dur. S'assegura que el seu nomenament és un error que la diocesi de Vic està pagant molt car. S'assegura que Vic necessitava un bisbe de taranna jove "però obert, amb bona formació teològica i que tingués idea del pes i la tradicció del nostre bisbat" i assegura que el seu nomenament va ser imposat per l'ex arquebisbe de Barcelona, Ricard Maria Carles.

Assegura el text que a Casanova se l'anomena bisbe auxiliar de Vic i que Casanova es troba sovint amb Ricard Maria Carles. També es diu que Casanova no és un digne successor del treball de Torres i Bages.

En la recerca que ha fet elter.net per saber qui hi ha darrera de la postal, no se n'ha pogut treure l'aigua clara. Hem parlat amb el col·lectiu Esglesia Plural, que és qui va impulsar les mobilitzacions durant el seu nomenament. Ells se'n desmarquen, però sí que asseguren que tot surt d'un descontent que fa temps que s'allarga.

Hem repassat algunes publicacions religioses i ja hem trobat comentaris a l'entorn de la postal. En un article signat per un fidel, Cesar Josep Pujol, es crítica que no es doni la cara en les postals, però s'acusa a Casanova de ser un antiquat, de tenir estils evangèlics ja superats i de ser amic del polèmic ultra dretà i regidor de Vic, Josep Anglada.

Hem intentat contactar amb l'àrea de mitjans del bisbat de Vic per saber la seva versió, però ha estat impossible.