Notícia Premsa: DIARI DEL BAIX PENEDÈS, 24/03/2006; PÀG.8 PxC CARREGA CONTRA EL PP PER LA SECTORITZACIÓ


Redacció - El Vendrell.- Aquesta setmana ha començat la preinscripció segons la zonificació inicial.
Plataforma per Catalunya (PxC) ha mostrat la seva crítica davant l'inici de la preinscripció escolar d'alumnes de primària i secundària per al curs vinent, que ha començat aquesta setmana seguint els criteris de la sectorització escolar.

Com es recordarà, un acord de Ple creava una comissió per revisar aquesta zonificació escolar. L'acord contava amb el suport de CiU, PP i PxC, però després els populars, socis del govern municipal amb el PSC, es desmarca dels criteris inicials posant en funcionament una sectorització escolar per als centres d'ensenyament del municipi.

Plataforma per Catalunya creu que la revisió de la sectorització no contradiu l'actual Llei, al contrari de com deia el delegat territorial d'Ensenyament, manifesta PxC. Però, a més, aquesta formació també carrega contra l'Alcaldessa perquè té l'obligació d'aplicar els acords de Ple i no ho fa. No accepta el dictament de la majoria. Però aquest cop també critica el Partit Popular perquè ha traït el seu contingut ideològic, el seu programa i els seus electors del Vendrell. Mentre a Madrid el PP fa manifestacions multitudinàries a favor de la lliure elecció de centre i del model educatiu, aquí, des del govern municipal, han permès que un altre any es pugui dur a terme una sectorització que no respecta la lliure elecció de centre ni de model educatiu. A més, asseguren que els dos regidors del PP no saben o no volen fer valer el seu pes dins del govern, i la imatge que donen és que estan completament venuts al PSC, no sabem ben bé a canvi de què.

Notícia Premsa: EL 3 DE VUIT, 24/03/2006; PORTADA i PÀG.31 PxC CRITICA QUE HAGI COMENÇAT EL PERÍODE DE PREINSCRIPCIONS SENSE HAVER-SE REVOCAT LA SECTORITZACIÓ

- El Vendrell.- EL grup de Plataforma per Catalunya (PxC) a l'Ajuntament ha criticat que s'hagi posat en marxa el procés de preinscripció escolar incomplint-se els acords que en el seu dia va prendre el consistori pel que fa a la hipotètica revocació de la polèmica sectorització escolar.

Recordem que aquesta sectorització escolar, impulsada pel PSC seguint uns criteris de la Generalitat, atorga a cada escola un sector del municipi i, per tant, cada alumne ha d'anar a una escola pública en funció del seu barri de residència.
L'Alcaldessa Helena Arribas, segons PxC, ha incomplert amb l'inici de la preinscripció escolar "l'últim acord del ple de l'Ajuntament que desfeia la sectorització i atorgava una total llibertat d'elecció de centre a les famílies visquessin on visquessin, és a dir, desapareixien els sectors escolars i tothom podia triar l'escola que volia", diu PxC. Pel mateix partit, aquesta sectorització "sense sectors", perquè el sector de cada escola fóra tot el municipi, "no contravé" l'actual llei que va esmentar el delegat territorial d'Educació de la Generalitat a Tarragona, Josep Maria Pallàs, per justificar la zonificació escolar en vigor al Vendrell, "perquè no discrimina cap escola respecte a les altres pel que fa al sector que els hi pertoca". PxC, finalment, destaca que l'acord de Ple adoptat per la majoria dels 11 vots de CiU, PP i PxC no s'aplica per dos motius. Seria per: "1) Perquè l'Alcaldessa està demostrant que no és demòcrata, perquè té l'obligació d'aplicar els acords de Ple i no ho fa. No acepta el dictamen de la majoria. I això és un fet molt greu, perquè una Alcaldessa abans de ser d'esquerres o de dretes, ha de ser demòcrata, i ella no ho és, perquè no demostra cap respecte per les majories assolides democràticament. I 2) perquè el PP del Vendrell ha traït el seu contingut ideològic, el seu programa i els seus electors del Vendrell. Mentre a Madrid el PP fa manifestacions multitudinàries a favor de la lliure elecció de centre i de model educatiu, aquí des del govern municipal ha permès un altre any que es pugui dur a terme una sectorització que no respecta la lliure elecció de centre ni de model educatiu (...)".