‘El candidat és gitano. Si el partit fos racista, jo no estaria aquí’ afirma el cap de llista Josep Maria Jiménez


Plataforma per Catalunya és un partit fundat, ja fa alguns anys, per Josep Anglada. A Mataró, però, va arribar ara fa un parell d’anys, quan Manuel Bilbeny el va crear a la ciutat. Ara, dos anys més tard, es presenten a les eleccions municipals i el seu candidat, Josep Maria Jiménez, està convençut que els resultats de les municipals els permetran entrar a l’ajuntament.

El programa de la Plataforma per Catalunya té un primer punt molt clar: el control de la immigració. “El que volem és la immigració més controlada. Si decidim que a Mataró han d’haver-hi 6.000 immigrants que n’hi hagi 6000 i no 30.000. Perquè al final Mataró no podrà absorbir aquesta gent i serà pitjor per a ells i per a nosaltres, ens portarà molts problemes” explica el cap de llista. Afirmacions com aquestes han fet que sovint es classifiqui al partit de racista, però Jiménez s’afanya a desmentir aquest tipus de comentaris. “Per començar, el candidat és gitano. Si el partit fos racista, jo no estaria aquí. Nosaltres volem treballar pel poble, i som del poble” diu convençut el candidat.

Preocupació per la inseguretat i l’accés a l’habitatge
A banda de la immigració, però, hi ha dues questions més que centren l’atenció del nou partit: la seguretat ciutadana i l’habitatge. Per una banda, consideren que cada cop hi ha més inseguretat a la ciutat, més delinqüència, i que per aquest motiu cal augmentar la vigilància, i per l’altre, expressen la seva preocupació per l’accés dels joves als habitatges, fins i tot a les de protecció oficial, ja que al seu entendre la majoria d’aquests habitatges van a parar a immigrants.
Finalment, hi ha un altre tema al qual Plataforma per Catalunya dóna una gran importància. Es tracta de la participació ciutadana. Josep Maria Jiménez insisteix en la necessitat que l’ajuntament dialogui més amb els veïns i tingui més en compte les seves opinions, a l’hora de prendre decisions. “Cal parlar directament amb el poble, que és el que sap els problemes de tot. Hem de potenciar que hi hagi més col·laboració globalment amb les associacions de veïns, comentar els problemes que tenen, com els poden solucionar” afirma el cap de llista, com a una de les seves prioritats.


http://www.totmataro.cat/portal/inde...934&Itemid=110